Geslaagde bijeenkomst ‘Heb jij oog voor mantelzorg?!’ voor professionals

Geplaatst op 25 oktober 2023


Mantelzorgorganisaties uit de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Bergen op zoom en Steenbergen (regio West-Brabant West), kijken terug op een geslaagde inspirerende middag voor professionals op 24 oktober jl. Het doel van de bijeenkomst was het vergroten van de bewustwording rondom het thema mantelzorg bij de ruim 150 professionals, die aanwezig waren. Denk hierbij aan collega’s uit de zorg, welzijn en het sociaal domein, werkzaam in de regio.

Tijdens de bijeenkomst in het cultuurhuis in Roosendaal speelde Theatergroep Bint een interactieve voorstelling, waarbij met elkaar in gesprek werd gegaan over het thema mantelzorg. Kernboodschappen als ‘Ga met de mantelzorger in gesprek’, ‘Vraag de mantelzorger hoe het echt gaat’ en ‘Maak gebruik van de expertise van mantelzorgorganisaties’ stonden centraal. Professionals gaven aan geraakt te zijn door de verhalen. Zij vonden het fijn met elkaar in gesprek te gaan over het thema mantelzorg, onder het genot van een kleine maaltijd verzorgd door het Da Vinci College. Kortom, een geslaagde middag over een belangrijk thema.

Oog voor mantelzorgers
De lokale mantelzorgorganisaties ondersteunen mantelzorgers. Er is een gratis e-learning voor organisaties ter bewustwording bij professionals en vrijwilligers over het thema mantelzorg. Interesse? Mail dan naar info@mantelzorgbergenopzoom.nl.

De inspiratiemiddag ‘Heb jij oog voor mantelzorg?!’ is een samenwerking tussen de Steunpunten Mantelzorg uit de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht.  

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen