Geslaagde dag van de mantelzorg

Geplaatst op 20 november 2023


Ontspannen samen zijn voor mantelzorgers in Altena

Op de dag van de Mantelzorg op 10 november jl. werden mantelzorgers in de gemeente Altena extra in het zonnetje gezet. Surplus en Pro Seniore organiseerden twee ontspannende en drukbezochte activiteiten. Wethouder Anneloes van Hunnik opende beide activiteiten en sprak haar dank uit.

In Dorpshuis Genderen schoven 80 mantelzorgers aan bij het koud en warm buffet. In de avond draaide er exclusief voor mantelzorgers de film Rocco & Sjuul in Hollywoud. Er waren 95 mantelzorgers die deze gezellige avond bijwoonden. De filmavond werd mogelijk gemaakt door een gulle gift van Stichting Antonia uit Almkerk. De stichting kreeg een warm applaus van de aanwezigen. Er werd goed nagepraat over de film en eigen ervaringen uitgewisseld. De organisatie kijkt terug op een mooie dag van de Mantelzorg.

Bewustwording
Om mantelzorgers te waarderen heeft Surplus de campagne uit.liefde gelanceerd. In deze campagne komen vier mantelzorgers aan het woord met hun verhaal. Op Spotify zijn de podcasts te vinden met hun verhalen ‘Uit Liefde’. Over waarom ze mantelzorger zijn? En dat ze dit doen vanuit liefde maar dat de liefde soms ook uit is. Luister deze podcasts via Spotify. Er zijn posters gemaakt en een minizine met de verhalen en de foto’s. Op verschillende locaties binnen de gemeente hangen posters om aandacht te vragen voor iedereen die voor een ander zorgt.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen