Geslaagde dag van de mantelzorg in Halderberge

Geplaatst op 27 november 2023


Gezelligheid voor veel Halderbergse mantelzorgers

Vrijdag 10 november en zaterdag 11 november jl. werden mantelzorgers uit de gemeente Halderberge in het zonnetje gezet. Onder het genot van een heerlijke high tea was er volop ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Wethouder Patrick Schouw sloot aan om de mantelzorgers te bedanken en ging met verschillende mantelzorgers in gesprek.  

Vrijdagmiddag vond de bijeenkomst plaats in de Hellemonszaal onder de Basiliek in Oudenbosch. Op zaterdag was dat de mooie locatie van De Luijenbergh in Oud Gastel. Steunpunt Mantelzorg Halderberge organiseerde deze dag om mantelzorgers te verwennen en in het zonnetje te zetten. Naast deze gezellige activiteit werd de mantelzorgwaardering van de gemeente uitgereikt aan de mantelzorgers.

Bewustwording

Om mantelzorgers te waarderen heeft Surplus de campagne uit.liefde gelanceerd. In deze campagne komen vier mantelzorgers aan het woord met hun verhaal. Op Spotify zijn de podcasts te vinden met hun verhalen ‘Uit Liefde’. Over waarom ze mantelzorger zijn? En dat ze dit doen vanuit liefde maar dat de liefde soms ook uit is. Luister deze podcasts via Spotify. Er zijn posters gemaakt en een minizine met de verhalen en de foto’s. Op verschillende locaties binnen de gemeente Halderberge hangen posters om aandacht te vragen voor iedereen die voor een ander zorgt.

Surplus mantelzorgondersteuning

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan ontspannende activiteiten. Meerdere keren per jaar is er een mantelzorgcafé en elke eerste dinsdagmiddag van de maand kunnen mantelzorgers meewandelen in het Pagnevaartbos.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen