Geslaagde week van de mantelzorg

Geplaatst op 30 november 2023


Ontspannen samen zijn voor Zundertse mantelzorgers
In de week van 6 tot en met 10 november jl. werden mantelzorgers in de gemeente Zundert extra in het zonnetje gezet. Dit door een leuk postpakket, een goed verzorgd ontbijt en een high tea. Ook kon iedereen met vragen rondom mantelzorg terecht op de weekmarkt in Zundert.

Om alle mantelzorgers eens extra in het zonnetje te zetten organiseerde Steunpunt Mantelzorg Zundert, in samenwerking met de gemeente Zundert, de week van de mantelzorg. Alle ingeschreven mantelzorgers ontvingen een leuk cadeautje via de post. Gedurende de week waren er diverse activiteiten waar mantelzorgers aan deel konden nemen. Op dinsdag was er een goed verzorgd ontbijt in het Wierenbos in Wernhout. De aanwezige mantelzorgers deelden verhalen met elkaar en vonden daar ook herkenning in. Buurtsportcoach Dave gaf met gymnastiek het ontbijt een sportief tintje.

Donderdag was er vanuit de mantelzorgondersteuning een stand op de markt in Zundert waar iedereen vragen rondom mantelzorg kon stellen. Op de dag van de mantelzorg zelf, vrijdag 10 november jl., was er een heerlijke high tea bij Flore in Rijsbergen. Daar namen 64 personen aan deel. Wethouder Wesley van Steen was aanwezig om alle mantelzorgers te bedanken voor al wat zij doen uit liefde voor de ander. Tijdens de high tea konden de deelnemers zich op een humoristische manier laten tekenen door een cartoonist.

Bewustwording
Om mantelzorgers te waarderen heeft Surplus de campagne uit.liefde gelanceerd. In deze campagne komen vier mantelzorgers aan het woord met hun verhaal. Op Spotify zijn de podcasts te vinden met hun verhalen ‘Uit Liefde’. Over waarom ze mantelzorger zijn? En dat ze dit doen vanuit liefde maar dat de liefde soms ook uit is. Luister deze podcasts via Spotify. Er zijn posters gemaakt en een minizine met de verhalen en de foto’s. Op verschillende locaties binnen de gemeente Zundert hingen posters om aandacht te vragen voor iedereen die voor een ander zorgt.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen