Gespreksgroep Aandacht bij rouw en verlies

Geplaatst op 15 februari 2024


“Verlies is geen wond of ziekte die moet genezen. Het gaat nooit over en het verandert je voor altijd. Je kunt wel leren overleven en weer van het leven genieten.” Deze uitspraak van psycholoog Manu Keirse sluit heel goed aan bij de nieuwe gespreksgroep Aandacht bij rouw en verlies in de gemeente Drimmelen.

Het verwerken van het overlijden van een geliefde is een zware opgave, iemand die luistert en begrip toont is daarbij belangrijk. Ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt of die zich hebben verdiept in het luisteren naar verlieservaringen kan een grote steun zijn. Uit gesprekken met huisartsen en uitvaartondernemers in de regio bleek dat er veel behoefte is aan verwerkingsbijeenkomsten. Om hier een passend antwoord op te geven sloegen SWO en Surplus de handen ineen. Samen kwamen ze tot de gespreksgroep onder begeleiding van twee ervaren vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomsten worden allerlei onderwerpen en problemen die samenhangen met verlies besproken. De gespreksgroep start in 2024, in overleg met de deelnemers.

Ervaren begeleiders
Anton Braat en Irene Michielse hebben al veertien jaar ervaring met het leiden van gespreksgroepen over rouw en verlies. SWO en Surplus zijn dan ook blij dat zij de nieuwe gespreksgroep gaan begeleiden voor inwoners van de gemeente Drimmelen.

Informatie en aanmelden
De gespreksgroep bestaat uit zes tot acht deelnemers. De gespreksgroep komt zes tot acht keer bij elkaar en iedere bijeenkomst duurt anderhalf tot twee uur. De bijeenkomsten zijn gratis. Meer informatie en/of aanmelden kan bij SWO, stuur een e-mail naar info@swodrimmelen.nl of bel 0162 – 451894. Of bij Surplus, stuur een e-mail naar drimmelen@surplus.nl of bel 076-502778.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen