Gratis themabijeenkomst ‘Goed Geregeld’

Geplaatst op 21 oktober 2021


Op maandag 22 november aanstaande organiseren Surplus, gemeente Geertruidenberg, seniorenraad, Dementienetwerk Breda e.o., Mijzo, Thuisvester en Theek 5 een themabijeenkomst ‘Goed Geregeld’. Een interessante bijeenkomst voor ouderen over alles wat zij zelf kunnen doen en regelen. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Locatie is Theek 5 in Raamsdonksveer. Aanmelden kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Bel 0162 – 520 706 of mail naar info@swog.nl.

Meer rimpels en meer ongemakken. Als je het zo leest, is oud worden helemaal niet leuk. Toch is volgens Amerikaans onderzoek het tegenovergestelde het geval: we worden niet triester met het stijgen van de jaren, maar juist blijer! De zaken goed regelen zeker bij dementie is daarbij erg belangrijk. Daarom zijn ouderen in de gemeente Geertruidenberg van harte welkom bij deze themabijeenkomst.

Campagne We zijn zelf het medicijn

Wethouder de Jongh van de gemeente Geertruidenberg zal de avond openen. De bijeenkomst past bij Dementievriendelijk Geertruidenberg. Na de opening volgt een inleiding over de eerste signalen van dementie en wat ouderen zelf kunnen doen om dementie te voorkomen. Buurtsportcoach Hennie van Kuijk zet de aanwezigen vervolgens letterlijk in beweging.

Testament en bewindvoering

De vraag hoe nalatenschap goed te regelen is, houdt veel ouderen bezig. Antwoorden op deze vraag worden gegeven door een notaris van Amernotarissen. De notaris zal ingaan op het goed regelen van nalatenschap en het maken van een levenstestament. Tot slot wordt aandacht besteed aan bewindvoering en mentorschap. De aanwezigen hebben volop de gelegenheid vragen te stellen. Rond 21.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen