Halderberge voor Elkaar bestaat één jaar!

Geplaatst op 14 februari 2024


Op 13 februari jl. bestond Halderberge voor Elkaar één jaar. Een heuglijk feit omdat op dit platform vraag en aanbod rondom vrijwilligerswerk elkaar vindt. En het platform voldoet zeker in een behoefte. Sinds de lancering is het platform bezocht door bijna 4.000 bezoekers. In totaal is er ongeveer 4.500 uur vrijwillige inzet gerealiseerd in de gemeente. “Dit succes hebben we te danken aan de inwoners en de maatschappelijke organisaties”, vertelt Yvette van Bellen, coördinator van Halderberge voor Elkaar.

“Er is veel aandacht besteed aan het bekend maken van het platform binnen de gemeente, zoals onder andere het inloopspreekuur in de bibliotheek en een bijeenkomst voor de vrijwilligers van Halderberge voor Elkaar. Hieruit zijn mooie contacten ontstaan en hebben we elkaar nog meer kunnen inspireren. Persoonlijke aandacht wordt gewaardeerd. Niet iedereen is digitaal vaardig of heeft de voorkeur voor een gesprek over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Zo spraken we met Bas en plaatsten dit interview op www.halderbergevoorelkaar.nl Dit verhaal trok weer nieuwe vrijwilligers aan.”

Mooie voorbeelden
Yvette: “We gingen met potentiële vrijwilligers in gesprek en maakten mooie matches. Zoals het organiseren van activiteiten voor Oekraïense kinderen. We vonden een maatje voor een jong meisje. Zij zorgt 24/7 voor haar moeder. Doordat ze nu een maatje heeft, wordt ze even ontzorgd. We zijn de deelnemers van het platform erg dankbaar. We gaan door met promoten en inspireren. Op naar nog een heel mooi jaar met Halderberge voor Elkaar!”

Over Halderberge voor Elkaar
Op de website staan overzichtelijk alle hulpvragen op een rijtje. Vrijwilliger zijn kan bijvoorbeeld iedere week op vaste momenten, maar het kan ook voor een bepaalde klus en zonder verdere verplichtingen. Iets gezelligs is mogelijk, iets nuttigs of iets leerzaams. Het platform is bedoeld voor alle inwoners van Halderberge. Iedereen die op zoek is naar vrijwilligers of zelf graag iets wil doen is welkom! Dus neem een kijkje, plaats een oproep of maak een ander blij. Op de website staat ook informatie over vrijwilligerswerk, zoals over verzekeringen, het volgen van cursussen of bijeenkomsten.

Over het platform
Halderberge voor elkaar is onderdeel van NL voor elkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Uitgangspunt is het koppelen van mensen die iets moois voor een ander willen betekenen aan hen die wat hulp kunnen gebruiken. Vanuit de overtuiging dat  iedereen iets te bieden heeft waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een sterke arm voor een boodschappentas, passie voor fotoshoppen of een uurtje voetballen op zondag.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen