Hoera, lintjes voor onze (vrijwillig) medewerkers

Geplaatst op 26 april 2024


“Het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u te benoemen in een ridderorde”. Dat zeiden de burgemeesters tegen 9 vrijwillig medewerkers van Surplus. Zij kregen vandaag het telefoontje met het bericht dat ze een Koninklijke onderscheiding krijgen. Een lintje, voor hun tomeloze inzet. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Anja Hartmans (62) uit Dongen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Anja Hartmans is sinds 1977 betrokken bij voetbalvereniging Dongen. Ze organiseerde kampweken voor kinderen die in armoede opgroeien en voor kinderen die aandacht nodig hadden. Sinds 2011 is ze coördinator bij het Oranjeparkfestival. Sinds 2022 is zij vertrouwenspersoon bij Stichting Zomerkampen Breda.

Kees Broks (72, Etten-Leur), Lid in de Orde van Oranje Nassau
Kees Broks heeft zich vanaf de jaren tachtig vooral ingezet voor het welzijn van ouderen. Hij was vrijwilliger bij Vredenbergh en is dat nog steeds bij de Achtertuin. Voor de Katholieke Bond voor Ouderen zet hij de wekelijkse rik- en jokeravonden op touw, maar ook grote bijeenkomsten zoals de paasbrunch.

Janneke Meeuwisse-van Laarhoven (69, Fijnaart) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Janneke Meeuwisse was geruime tijd secretaris van tennisvereniging De Hoop uit Noordhoek. Ze is voorzitter van Vrouwen van Nu afdeling Noordhoek, en van het provinciaal bestuur. De Fijnaartse leidt ook de vereniging voor Gepensioneerden Rabobank West-Brabant en is vrijwilliger bij Surplus en mantelzorgcoach.

Engeltje Noordink-Schreuders (70 jaar, Klundert) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Jeugdkorfbalwedstrijden fluit Engeltje Noordink DSO Klundert. Ze is tevens penningmeester bij de Gereformeerde Jeugdcentrale en helpt mee met de activiteiten in woonzorgcentrum Mauritshof. Koffie schenken doet ze in De Westhoek Zevenbergen en verder is ze diaken bij de Gereformeerde kerk Klundert.

Anton Fens (66 jaar, Oudemolen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
In Wagenberg begon het vrijwilligerswerk voor Anton Fens bij carnavalsvereniging De Erpelrooiers, fotoclub Dinasa en TV Extra Drimmelen. Hij is daar cameraman net als bij Baronie TV gedurende carnaval. In De 7 Schakels in Zevenbergen bakt hij o.a. pannenkoeken. Fens sleutelt mee aan de Stellingmolen in Oudemolen.

Echtpaar Riet en Leo hebben een onderscheiding gehad.

Leo Kanters (81 jaar, Zevenbergen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Leo Kanters is medeoprichter bij het nationaal Vlasserij-Suikermuseum Klundert. Hij is clusterhoofd facilitaire dienst en verzorgt de technische installatie en het onderhoud van de gebouwen. Kanters is samen met zijn partner verspreider van het ledenblad van de KBO en samen bezorgen ze maaltijden van Surplus Zorg.

Riet Kanters-Farla (84 jaar, Zevenbergen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Riet Kanters bezorgt net als haar man Leo het ledenblad van de KBO Zevenbergen. Samen brengen ze ook de maaltijden van Surplus Zorg aan huis. De Zevenbergse verricht bezoekwerk voor lokale afdeling De Zonnebloem en ze helpt mee in woonzorgcentrum De Westhoek.

Wil van der Wulp-Moerkerken (76 jaar, Zevenbergen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Wil van der Wulp-Moerkerken is net als haar man coördinator van het pastorale team bij de Gereformeerde Kerk. Ook de stichting Gipsy Mission Roemenië draagt ze een warm hart toe door o.m. fondsenwerving. Ze chauffeurt voor de bewoners van Surplus naar de religieuze ruimte en is mantelzorger voor een familielid.

Joke Romme-Peijnenburg (75), Zundert, lid in de Orde van Oranje-Nassau
Joke Romme-Peijnenburg is bestuurslid van D’n Vrouwenbond Wernhout en is als wijkleider de verbindende schakel tussen leden en bestuur. Daarnaast is zij vertrouwd vrijwilliger bij De Zonnebloem. Joke bezoekt langdurig zieken of eenzame mensen en gaat mee met activiteiten en vakantieweken. Als ‘maatje’ bij Surplus helpt zij onder andere met boodschappen. En bij atletiekvereniging De Jonge Atleet begeleidt zij wandelaars met een verstandelijke beperking.

Koos Schoonbeek (76) uit Breda, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Koos Schoonbeek is penningmeester van en vrijwilliger bij carnavalsvereniging Luucskus en jurylid bij de carnavalsoptocht voor de BCV. Verder is hij vrijwilliger bij De Donk en fietst hij als fietsmaatje elke week met een duofiets. Schoonbeek is bestuurslid van de Stichting Kind onder Dak.

Geeske Sloot-Jansen (69 jaar) uit Zundert, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Geeske Sloot-Jansen is meer dan 30 jaar actief voor de maaltijddienst van Surplus (voorheen van Stichting Welzijn Ouderen). Ze begon als bezorger en werd later als coördinator het aanspreekpunt voor de deelnemers, de leveranciers en de andere vrijwilligers.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen