Hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag

Geplaatst op 12 mei 2021 in Welzijn


Seksueel misbruik of onvrijwillige seks kan zeer ingrijpend zijn in iemands leven. Toch is het voor veel slachtoffers moeilijk hulp te vragen. Uit gevoelens van angst, schuld of schaamte. Blauwe Maan biedt al ruim 30 jaar gratis hulpverlening na seksueel misbruik. Bij Surplus zijn maatschappelijk werkers Michelle van Steen en Angela Tode aandachtsfunctionarissen seksueel geweld. 

Blauwe Maan biedt hulp
Slachtoffers (zowel mannen als vrouwen, vanaf 16 jaar), en ook hun naasten (partner/familie) komen bij Blauwe Maan voor ondersteuning bij de verwerking van het misbruik. Blauwe Maan helpt bij het verwerken van het misbruik in individuele gesprekken, in begeleide lotgenotengroepen, de training “Boost je zelfbeeld” en via de chat. De hulp is gratis, er is geen wachtlijst en het mag anoniem.

Vragen en informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met Angela Tode: angela.tode@surplus.nl of Michelle van Steen: michelle.vansteen@surplus.nl Of bel met de hulplijn van Blauwe Maan, 013 – 543 75 01. Meer informatie is te vinden op www.blauwemaan.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen