Informatiemiddag Parkinson op 11 april 2024

Geplaatst op 19 maart 2024


Heeft u of iemand in uw omgeving de ziekte van Parkinson? Dan nodigen we u graag uit voor een interessante en interactieve informatiemiddag bij Kenniscentrum Parkinsonhuys in Roosendaal.

Een middag die in het teken staat van leefstijl en ‘Zelf aan het roer!’ Beweging en gezonde voeding staan centraal, alsmede eigen regie houden in uw leven als u de ziekte van Parkinson heeft. Naast workshops is er een interessante spreker die ook als primeur het hulpmiddel ‘de Parkinson leefstijl keuzehulp’ presenteert.

We nemen u tevens mee in een overzicht van de dagbehandelingen in de regio, gevolgd door een paneldiscussie met vraag en antwoord.

Inhoud van de informatiemiddag

1 – De Parkinson leefstijl keuzehulp: presentatie en lancering
Nienke de Vries is onderzoeker bij het Radboudumc op de afdeling Neurologie, Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen. Ze doet onderzoek naar niet-farmacologische en leefstijl interventies bij mensen met de ziekte van Parkinson. In deze presentatie zal ze iets vertellen over de meerwaarde van een gezonde leefstijl. Ook presenteert Nienke een nieuw hulpmiddel, de leefstijl keuzehulp: deze helpt mensen met de ziekte van Parkinson bij het maken van keuzes op dit gebied.

2 – Deelname aan workshops
Workshop over bewegen bij Parkinson
De workshop over bewegen wordt gegeven door medewerkers van Groenhuysen: Jeannet Bos, fysiotherapeut, aangesloten bij ParkinsonNet en Anne van Iersel, beweegagoog.

Workshop over het belang van voeding bij Parkinson
Petra Nijssen en Bonny van den Beemt begeleiden deze workshop. Beiden zijn ze diëtist bij Groenhuysen en aangesloten bij ParkinsonNet.

3 – Dagbehandelingen in de regio
Paneldiscussie met vraag en antwoord met dagbehandelingen in de regio (Surplus, tanteLouise en Groenhuysen).

De dagvoorzitter is Kristel Kobussen, logopedist bij Groenhuysen en aangesloten bij ParkinsonNet. Tijdens deze middag is er ruimte voor een hapje, drankje en de mogelijkheid om met elkaar en de Parkinson specialisten in gesprek te gaan.

Waar en wanneer?

Locatie:
Regionaal Behandelcentrum Wiekendael
Kalsdonksestraat 89
4702 ZB Roosendaal

Datum en tijd:
Donderdag 11 april 2024, van 12.30 tot 16.45 uur (met aansluitende borrel)

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Aanmelden is verplicht en kan tot 4 april 2024 via de link bit.ly/gh-wp24.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen