Inloop voor Oosterhoutse jongeren aan de Klappeijstraat

Geplaatst op 19 juli 2022


Iedere donderdag van 14.00 tot 18.00 uur staan de deuren van jongerenlocatie aan de Klappeijstraat 44a open voor Oosterhoutse jongeren vanaf 14 jaar. Samen muziek luisteren? Iets leuks doen? Nieuwe vrienden leren kennen? “Het kan allemaal”, vertelt jongerenwerker Esmee Janssen.

“Deze inloop organiseren we samen met participatiecoach Brandon en projectmedewerker Djoy van GGz Breburg. Dit doen we om jongeren de mogelijkheid te geven laagdrempelig in contact te komen met hulpverleners zowel van de GGz als van Surplus, zoals jeugd maatschappelijk werk en informele zorg. Daarnaast is dit een kans om ook jongeren met bijvoorbeeld een ontwikkelingsstoornis passende begeleiding te bieden tijdens een ‘vrije’ activiteit. Zo hebben alle jongeren een fijne, huiselijke plek om zichzelf te zijn, andere jongeren te ontmoeten, te ontspannen en/of zichzelf te ontwikkelen. Als professionals staan we klaar om met hen mee te kijken als dat nodig is.”

Steuntje in de rug
De inloop is voor alle jongeren vanaf 14 jaar in de gemeente Oosterhout en dus ook voor jongeren die soms net een beetje buiten de boot vallen. Esmee Janssen: “Bijvoorbeeld jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten of zich op een reguliere activiteit gewoon net niet helemaal thuis voelen. Tijdens deze inloop zijn er activiteiten of kunnen jongeren gebruik maken van alles wat in het jongerencentrum staat. Denk hierbij aan een voetbaltafel, gezelschapsspellen, Playstation en Nintendo Switch.”

Coach en vertrouwenspersoon
De jongerenwerker is een coach en vertrouwenspersoon voor jongeren in hun eigen leefomgeving, die zelf midden tussen de jongeren staat. Het jongerenwerk kent de Oosterhoutse jongeren en weet welke jongeren extra ondersteuning verdienen. Het jongerenwerk biedt jongeren kansen en ondersteunt hen om die te grijpen. Zo ontwikkelen ze zich veilig tot zelfstandige mensen in hun eigen woonomgeving en in de samenleving. Jongerenwerk verbindt jongeren met elkaar, verbindt groepen jongeren en verbindt jongeren (weer) met de samenleving waar dat nodig is. Hun boodschap? Zit je een keer niet lekker in je vel of is er behoefte aan een luisterend oor? Weet dat het jongerenwerk er voor je is!

Waarvoor kunnen jongeren terecht?
Het jongerenwerk Surplus is aanwezig op alle plekken waar jongeren zijn. Jongerenwerkers lopen bijvoorbeeld zogenaamde straatrondes en verwijzen naar leuke activiteiten. Ze geven voorlichting, advies en helpen jongeren op gang. Eén op één begeleiding is ook mogelijk. Daarnaast is er online jongerenwerk om jongeren nog beter te bereiken. Esmee: “We nemen jongeren serieus en zij kunnen hun verhaal altijd in vertrouwen bij ons kwijt. Bijvoorbeeld als het niet goed gaat thuis of op school. Ook kunnen we helpen met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld met het opstellen van een cv en motivatie voor een bijbaan, met onderzoeken welke opleiding geschikt is of voorlichting geven over verschillende onderwerpen waar jongeren zich mee bezighouden.”

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden? Vraag het jongerenwerk. Wandel eens binnen of neem contact op! Stuur een berichtje naar Esmee, 06 392 52 487, esmee.janssens@surplus.nl  En volg het jongerenwerk op instagram @jongerenwerk.oosterhout.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen