Jonge mantelzorgers in Geertruidenberg krijgen een cadeautje

Geplaatst op 21 januari 2021


In de week van 18 januari levert Surplus in samenwerking met Gemeente Geertruidenberg een cadeautje af bij jongeren die aangemeld staan als mantelzorger. De reden hiervoor is dat de gemeente waardering wil tonen aan de jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers
Bijna alle kinderen en jongeren helpen thuis met klusjes. Maar in sommige situaties komt hier ook de zorg voor een vader, moeder, zus of broer vanwege chronische ziekte, mentale klachten, een beperking of verslaving bij. Dit noemen we mantelzorg. Jonge mantelzorgers moeten vaak meer rekening houden met naasten, maken zichzelf vaker zorgen over de situatie thuis en missen  de zorg die ze zelf nodig hebben. Veel van deze jongeren zijn zich niet bewust van het feit dat zij opgroeien in een bijzondere situatie. Maar mantelzorg bieden is niet vanzelfsprekend. Om hen in het zonnetje te zetten, ontvangen jonge mantelzorgers die zich bij Surplus hebben aangemeld een bol.com-bon.  

Troostboek voor basisscholen en de bibliotheek
Zodra de scholen weer openen wordt er ook een boek aangeboden aan verschillende scholen en de bibliotheek in Geertruidenberg. Het boek heet ‘Papa draak wordt niet meer beter’. Het boek gaat over een drakengezin waarin de vader ziek wordt en uiteindelijk komt te overlijden. Het is een troostboek voor jonge kinderen die moeten leren omgaan met het verlies van een ouder. Het boek is geschreven door Sascha de Groen, wiens man de diagnose ALS kreeg.

Mantelzorgondersteuning
Surplus is er op verschillende manieren voor jonge- en volwassen mantelzorgers. Zo bieden ze mantelzorgondersteuning, hulp van vrijwillige buddy’s, organiseren ze activiteiten voor jongere- en volwassen mantelzorgers en de mantelzorgwaardering. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via T 0162-748600 of E mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen