Jonge mantelzorgers uit Halderberge ontvangen mooie waardering

Geplaatst op 09 juni 2022


Op 2 juni jl. zijn 27 jonge mantelzorgers beloond voor hun inzet voor een familielid. Van 1 tot en met 7 juni 2022 is het landelijk de Week van de Jonge Mantelzorger, een week om extra aandacht te vragen voor jongeren die zorgen voor iemand in hun directe omgeving.

Tessa van Verseveld, mantelzorgondersteuner in Halderberge, heeft deze actie mede opgezet en bedacht. “Jonge mantelzorgers vallen onder een doelgroep die vaak vergeten wordt. Jongeren herkennen zich vaak niet in de term en vinden het ook vanzelfsprekend wat ze doen voor hun naaste. Al een aantal jaar proberen we deze jongeren beter in beeld te krijgen door het organiseren van diverse activiteiten of het geven van een waardering in de vorm van een cadeautje. De jonge mantelzorgers konden zich dit jaar aanmelden voor een mooie cadeaubon. Deze waardering werd uitgereikt in het jongerencentrum Tune Inn in Oudenbosch. Zo kreeg het geheel een feestelijk tintje. Voor de jongeren een spannend maar vooral leuk moment, om zo eens in het zonnetje te worden gezet.”

Een kwart van de jongeren
Tessa: “Een kwart van de jongeren verleent binnen hun familie zorg, heeft zelf extra zorgen of mist zelf zorg en aandacht, doordat directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. Dit zijn grote aantallen waardoor het belangrijk is dat de maatschappij hier oog voor heeft.”  

Niet te missen
Het thema van de Week van de Jonge Mantelzorger is dit jaar is #niettemissen. Het doel van deze week is bewustwording creëren en de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers te vergroten. Voor de jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. De impact op het leven van een jongere is vaak erg groot. Toch is het ook voor professionals vaak nog lastig om de signalen van een jonge mantelzorger te herkennen.

Ondersteuning
Ben of ken jij een jonge mantelzorger en zou je het daar wel eens over willen hebben? Neem dan contact op met de mantelzorgondersteuning van Surplus op telefoonnummer 0165-313100.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen