Jongeren beoordelen FIKS met een 8,7

Geplaatst op 27 mei 2021 in Welzijn


FIKS is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Het is een programma vanuit de overheid waarbij jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd iets goeds te doen voor de maatschappij. Jongerenwerkers van Surplus en Starters4Communities voeren FIKS uit en helpen jongeren van 16 tot en met 27 jaar uit Breda en Zundert te ontdekken waar hun interesses en talenten liggen en daarmee impact te maken.

Jongeren krijgen een half jaar vol inspiratie, trainingen, workshops én werken aan jezelf en voor een ander. Jongeren zetten de stap van “ik-heb-geen-idee-wat-ik-wil” naar “sh*t-dit-vind-ik-chill”. In maart 2021 is het eerste programma van FIKS afgerond. Deelnemers beoordeelden het programma met een 8,7! Klik hier voor de hele beoordeling.

Tweede programma loopt
Het tweede programma is nu halverwege en loopt tot begin augustus. De tweede groep heeft elke maandag een programmadag (FIKS-dag). Jongeren krijgen trainingen en workshops. Echte activiteiten vonden niet plaats, wel leveren de jongeren een product of dienst die bijdraagt aan de oplossing van het vraagstuk van de gastorganisatie. Denk aan gastlessen, een buddy-systeem of een interactief spel.

Aanmelden voor derde programma
Het derde programma start in september. Het jongerenwerk start binnenkort met de werving en het organiseren van informatieavonden. Meer weten over FIKS? Neem dan contact op met jongerenwerker Eline de Barbanson, 06 – 200 12 390, eline@ikwilfiks.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen