Jongerenwerk Surplus vernieuwd

Geplaatst op 10 juli 2020


Vanmiddag lanceerde Surplus de nieuwe uitstraling van het jongerenwerk. In de afgelopen weken is er samen met de jongeren uit de regio hard gewerkt aan de totstandkoming hiervan. Tijdens de lancering presenteerde het jongerenwerk de eigentijdse campagne ‘Ben Baas’.

Jongerenwerk van Surplus
Jongerenwerkers maken elke dag het verschil voor jongeren. Ze spreken jongeren aan op straat, bieden een luisterend oor, geven advies en ondersteunen jongeren in hun weg naar volwassenheid. Laagdrempeligheid is hierin essentieel; voor jongeren moeten jongerenwerkers dichtbij en aanwezig zijn in hun leefwereld(en). En daarnaast ook vindbaar. En anno nu betekent dit ook aanwezig en vindbaar online! Met deze campagne hopen we dat jongeren zich nog beter gehoord en gezien voelen door jongerenwerkers. Dat ze zich uitgenodigd voelen om hun zorgen te delen. Dat ze zich kunnen identificeren met Jongerenwerk Surplus. Dat ze zich thuis voelen. Van Halderberge tot aan Breda. Zowel offline als online.
Check de nieuwe website: jongerenwerksurplus.nl


Jongeren zijn (de) baas

Baas wordt veel gebruikt onder jongeren om uit te drukken dat ze goed bezig zijn, ergens goed in zijn of echt uitblinken. Precies dat is wat jongerenwerk hoopt te bereiken met het werk dat ze doen. Preventief, voordat er gedoe komt – met als doel dat de jongere wordt wie hij of zij is. Ben baas. De campagne is daarom bedacht in co-creatie met jongeren en jongerenwerkers. Jongerenwerk Surplus doet namelijk alles om jongeren te laten worden wie ze willen zijn. Ze empoweren, ondersteunen en kijken toe – soms zelfs door de hand van de jongere vast te houden. Zo zetten ze jongeren in hun kracht. Dat moest ook gebeuren in de ontwikkeling van het merk. In verschillende interviews en sessies bedachten de jongeren ‘’Ben Baas’’.

Het verhaal van jongerenwerk komt helemaal terug in de drie ministory-video’s die verhalen van verschillende jongeren vertellen. Zij eindigen altijd met de pay-off: ‘Ben Baas’. Want jongeren zijn de baas. Over hun ontwikkeling, toekomst en hun leven. Jongerenwerk Surplus werkt samen met jongeren, gaat naast ze staan en laat ze hun ‘eigen baas zijn’. 
https://vimeo.com/436408174

Officieel openingsmoment
Na een toespraak van Anton van Mansum, voorzitter raad van bestuur Surplus, werd de nieuwe website feestelijk geopend en volgde er een preview van de ‘Ben Baas’ video’s van de jongeren.

Goedzooi i.s.m. Bureau Duizenddingen
Het Bredase bureau Goedzooi ontwikkelde samen met Bureau Duizenddingen de campagne ‘Ben Baas’ voor jongerenwerk, die van 10 juli tot en met 31 juli online te zien is op social media.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen