Jongerenwerkers zetten VR-brillen in  

Geplaatst op 17 maart 2023


Eén van de nieuwere ontwikkelingen op het gebied van gaming is Virtual Reality (VR). Dit is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Door het opzetten van een speciale VR-bril is een computerbeeld te zien. Bij Surplus staat innovatie hoog in het vaandel. Het jongerenwerk zet de VR-brillen daarom in als methodiek en om in contact te komen met jongeren.

De speciale bril bevat een beeldscherm en sluit je zicht op de buitenwereld af. Deze techniek zorgt dus voor een hele andere beleving van een computerspel. Je bent voor je gevoel echt even ergens anders. Wanneer het gaat om het werken met jongeren is het belangrijk mee te gaan met de trends en ontwikkelingen die spelen bij deze doelgroep. Het jongerenwerk van Surplus doet dit door te blijven innoveren en zet VR-brillen in op bijvoorbeeld scholen, op straat en tijdens individuele begeleiding.

Veel bekijks
Mionne van Mierlo is stagiaire Health and Social Work bij het jongerenwerk. “Jongeren vinden de VR- bril erg leuk om te gebruiken. Sommigen staan in het begin nog wel afwachtend te kijken. Maar als ze het dan eenmaal hebben gedaan zijn ze er enthousiast over. En komen ze de volgende keren weer terug om een spel te spelen. De brillen hebben ook altijd veel bekijks tijdens de pauzes op scholen. Zo is een praatje snel gemaakt.”

Inzet als methodiek
Een VR-bril is niet alleen leuk, maar ook heel geschikt om in te zetten als methodiek. Het oefenen van vaardigheden zoals zelfvertrouwen kan heel goed in diverse VR games. Door de 360 graden beleving reageren hersenen en lichaam alsof het een ‘echte situatie’ is. Dit helpt jongerenwerkers om samen met de jongeren vaardigheden te oefenen. Avans Hogeschool sluit bij dit project aan om te ondersteunen en te onderzoeken.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Geertruidenberg bij

Jongerencentrum 2gether

Schoolpad 10 4941 DB Raamsdonksveer

Bij jongerencentrum 2gether kun je terecht om mensen van jouw leeftijd te leren kennen en om samen leuke dingen te doen zoals bijvoorbeeld gamen op ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen