‘Koken voor mannen’ maandag 2 mei weer van start in Oosterhout

Geplaatst op 12 april 2022


Maandag 2 mei start de kookcursus ‘Koken voor mannen’ in Oosterhout. Speciaal voor vijftigplussers die de smaakpapillen willen voeden met eigen bereide gerechten in de keuken. De organisatoren zijn blij dat de cursus na twee jaar afwezigheid weer van start kan. Ook de cursus op woensdag is terug. Deze zal bij voldoende deelname starten op 4 mei.

In het voorjaar van 2018 startte de cursus ‘Koken voor mannen’. Een initiatief ontstaan door samenwerking van verschillende organisaties zoals Surplus, GGD, Amphia en de gemeente Oosterhout. Na onderzoek onder ouderen in Oosterhout bleek namelijk dat er ontzettend veel behoefte was aan deze kookcursus

Het was dus ook meteen een succes en inmiddels heeft de 150e deelnemer zijn kookkunsten laten zien. De heren zijn altijd laaiend enthousiast; veelal mannen die zelfstandig wonen en toch wat beter voor zichzelf willen zorgen, maar er sluiten ook mannen aan van wie de partner bijvoorbeeld onlangs ziek is geworden. Soms zijn ze zelfs door hun vrouw naar de cursus gestuurd.

Tijdens de cursus leren de deelnemers de fijne kneepjes van het vak vanuit de basis in de keuken; van het koken van aardappelen en groenten, het maken van stevige gehaktballen tot een smakelijk driegangenmenu. Uiteraard worden de gerechten vervolgens altijd met elkaar gegeten.

De ongedwongen sfeer staat centraal bij deze kookcursus; de heren stellen wekelijks gezamenlijk de menu’s samen en doen ook samen de boodschappen. Hierbij is veel ruimte voor eigen inbreng en iedereen helpt elkaar. Met eventuele allergieën wordt uiteraard ook rekening gehouden.

Wil je ook chef in eigen keuken worden?
Je kunt je aanmelden per mail via: mario.krijnen@surplus.nl of bel naar: 0162 – 74 86 00.
Vermeld bij de aanmelding je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer.

Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Na aanmelding word je gebeld om de deelname compleet te maken.

Elke groep bestaat uit maximaal acht deelnemers.

Wanneer is ‘Koken voor mannen’?
Iedere maandag en woensdag van 17.00 tot 19.30 uur.
De cursus start vanaf 2 mei (maandag) en 4 mei (woensdag) en zal in totaal acht weken duren.

Wat zijn de kosten?
De deelname aan de cursus kost €50,- per persoon. Alles is hierbij inbegrepen.
Naast een hoop ervaring en handige tips krijg je ook een kookboek met alle recepten om thuis verder te gaan.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen