Kom ook naar de ontmoetingsplekken Moerdijk

Geplaatst op 05 december 2022


Energieprijs niet te betalen? Zet je kachel laag en kom gezellig naar de ontmoetingsplaatsen in je wijk! Of het nu een Buurtkamer of een Huis van de Wijk is, het is er zeker lekker warm. De koffie staat klaar en er zijn volop leuke dingen te doen. Alle woonplaatsen van de gemeente Moerdijk hebben ontmoetingsplaatsen waar inwoners van Moerdijk welkom zijn.

De Moerdijkse Buurtkamers in Willemstad en Zevenbergen zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er eens uit te zijn. De Buurtkamers staan voor gezelligheid, samen eten, ontmoeten en leuke dingen doen. In Zevenbergen is de Buurtkamer in De Donk, De Donk 59a. Deze Buurtkamer is op maandag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend. In Willemstad is de Buurtkamer in Steunpunt De Veste, Kerkring 40 in Willemstad. Deze Buurtkamer is geopend op dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur, donderdag van 10.00 tot 14.00 uur en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Samen eten kan, maar is niet verplicht. Meer weten? Stuur dan een e-mail naar buurtkamerdeveste@surplus.nl of buurtkamerdedonk@surpus.nl of bel naar 076 – 208 22 00.   

Ontmoetingsplekken in Huizen van de Wijk

In alle woonplaatsen van de gemeente zijn er Huizen van de Wijk. De Fendertshof in Fijnaart, Mauritshof in Klundert, Buurthuis Irene in Willemstad, De Blokhut in Helwijk, De Zevensprong in Zevenbergschen Hoek, De Ankerkuil in Moerdijk dorp, het Pestalozzihuis in Heijningen, d’ouwe School in Noordhoek, Ons Stedeke in Langeweg, De Standaert in Standdaarbuiten en Het Trefpunt in Zevenbergen. Loop eens binnen voor een bakje koffie, een leuke activiteit of één van de spreekuren. Renske Donkers is sociaal werker bij Surplus en nauw betrokken bij de ontmoetingsplekken: “De ontmoetingsplekken zijn er voor alle inwoners. Ze worden mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers die bijvoorbeeld koffieschenken, het beheer voor hun rekening nemen en activiteiten organiseren. Wij, als Surplus zijn ontzettend blij met deze vrijwilligers en vinden het fijn met hen samen te werken. Natuurlijk zijn we altijd blij met nieuwe vrijwilligers, nieuwe activiteiten en nieuwe bezoekers!

Wil je weten wanneer je in jouw kern terecht kunt bij één van de ontmoetingsplaatsen? Kijk dan op: www.ons-moerdijk.nl of bel naar 0168-331357 en vraag naar de sociaal werker van jouw kern. Ben jij die nieuwe vrijwilliger de we zoeken, of wil jij eens weten wat er allemaal te doen is op het gebied van vrijwilligerswerk? Stuur dan een e-mail naar vwc-moerdijk@surplus.nl of bel met Esther Vlasblom 06-28631531.”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen