Kom ook naar één van de Huiskamers in de gemeente Zundert!

Geplaatst op 10 mei 2021 in Welzijn


De vijf Huiskamers in de gemeente Zundert openen weer hun deuren! De Huiskamers in Achtmaal, Rijsbergen, Wernhout en Zundert zijn er voor ouderen van 55+ die zelfstandig wonen en het leuk vinden er wekelijks gezellig een dagje uit te zijn. De (vrijwillig) medewerkers zijn dolblij weer te kunnen starten.

Gerrie van Vugt, coördinator in Pluspunt Nonnekeshof, merkt dat de Huiskamers aan een behoefte voldoen: ‘Ouderen zijn echt zo blij elkaar weer te kunnen ontmoeten. Geweldig is ook dat we fantastische vrijwilligers hebben die de huiskamerprojecten draaien.’ Ontmoeting, gezelligheid en contact: daar draait het om bij de Huiskamers in de gemeente Zundert. In Achtmaal is de Huiskamer te vinden aan de Van Den Berghstraat 2A. Op 21 mei is de start en vanaf dan iedere vrijdag van 10.30 tot 16.00 uur. In Rijsbergen start de Huiskamer in `t Koutershof op 10 mei. En daarna iedere maandag van 10.00 tot 16.00 uur. In Wernhout opent Huiskamer Wierenbos aan de Diepstraat 12 op donderdag 20 mei haar deuren.’ En vanaf dan iedere donderdag van 10.30 tot 16.00 uur. In Zundert zijn de Huiskamers in de Nonnekeshof al gestart. Iedere dinsdag en donderdag van 9.30 tot 15.30 uur. Iedere huiskamerbijeenkomst wordt begeleid door twee vrijwilligers en een professional van Surplus. 

Samen een gezellige dag
Een huiskamerbijeenkomst begint met een kopje koffie/thee met iets lekkers. Gezellig samen met elkaar kletsen en daarna iets leuks doen zoals een spelletje of een creatieve activiteit. ’s Middags wordt gezamenlijk een warme maaltijd gegeten en daarna is er weer ruimte voor een activiteit. Ieder heeft een inbreng in het middagprogramma. Een gezellig uitstapje maken kan ook.

Ook meedoen?

Aanmelden kan bij Surplus Welzijn Zundert 076 – 597 22 00. Na aanmelding vindt thuis een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt verder ingegaan op het Huiskamerproject. Er is alle gelegenheid vragen te stellen, eventueel samen met familie of mantelzorger. Het is ook mogelijk een afspraak te maken en vrijblijvend een dag te komen kijken.

Kosten en betaling
De kosten bedragen 15,00 euro per dag, inclusief consumpties, warme maaltijden en overige kosten voor activiteiten. Op de meeste locaties sparen deelnemers een deel van dit bedrag voor leuke uitjes.  

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Welzijn Zundert

De Welborg 4, 4881 CZ Zundert

Heb je vragen over onze diensten in Zundert? Neem contact op met Surplus Welzijn Zundert, 076 – 597 22 00. Elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen