Lancering vrijwilligersplatform Geertruidenberg voor elkaar

Geplaatst op 18 maart 2024


Vrijdag 15 maart 2024 was het de Dag van de Vrijwilliger. Een mooie dag voor de officiële lancering van vrijwilligersplatform Geertruidenberg voor Elkaar! Zo’n 300 vrijwilligers vanuit sport, cultuur, zorg en welzijn waren aanwezig in de prachtige Dongecentrale en vierden de komst van dit handige platform waar alles rondom vrijwilligerswerk in de gemeente te vinden is. Kijk op www.geertruidenbergvoorelkaar.nl voor alle info!

Burgemeester Marian Witte verwelkomde de vrijwilligers. Er waren interviews, er werden ervaringen gedeeld en er was de feestelijke lancering van de website www.geertruidenbergvoorelkaar.nl Natuurlijk was er ook tijd om bij te praten, met muziek van LEMonade en een hapje en drankje. Dit alles onder leiding van dagvoorzitter Jan-Hein Sloesen. Coördinator Annemiek van Ommeren is blij met het nieuwe platform en staat te popelen om verder aan de slag te gaan met het koppelen van vraag en aanbod.

Op zoek naar vrijwilligers
Er gebeurt veel op het gebied van vrijwilligerswerk in Geertruidenberg. Toch geven verenigingen en organisaties aan dat ze vaak op zoek zijn naar mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger. De bestaande vrijwilligers worden ouder en nieuwe aanwas vinden is belangrijk. Inwoners van Geertruidenberg blijven langer thuis wonen dan 20 jaar geleden. Dat lukt niet altijd alleen. Een vrijwilliger kan helpen, bijvoorbeeld door hier en daar te helpen in huis, een boodschap te doen of juist door een praatje te maken. Daarnaast zijn vrijwilligers de drijvende kracht achter verenigingen en organisaties. Organisaties of individuele inwoners kunnen op het platform makkelijk hun vraag stellen voor vrijwillige inzet. Aan de andere kant kunnen mogelijke vrijwilligers makkelijk zoeken op klussen die bij hen passen. Het werkt als een soort marktplaats voor vrijwilligersklussen.

Informatie op platform
Op de website www.geertruidenbergvoorelkaar.nl staan overzichtelijk alle hulpvragen op een rijtje. Vrijwilliger zijn kan bijvoorbeeld iedere week op vaste momenten, maar het kan ook voor een bepaalde klus en zonder verdere verplichtingen. Iets gezelligs is mogelijk, iets nuttigs of iets leerzaams. Het platform is bedoeld voor alle inwoners van Geertruidenberg. Iedereen die op zoek is naar vrijwilligers of zelf graag iets wil doen is welkom! Dus neem een kijkje, plaats een oproep of maak een ander blij. Op de website staat ook informatie over vrijwilligerswerk, zoals over verzekeringen, het volgen van cursussen of bijeenkomsten.

Over het platform
Geertruidenberg voor elkaar is onderdeel van NL voor elkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Uitgangspunt is het koppelen van mensen die iets moois voor een ander willen betekenen aan hen die wat hulp kunnen gebruiken. Vanuit de overtuiging dat iedereen iets te bieden heeft waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een sterke arm voor een boodschappentas, passie voor fotoshoppen of een uurtje voetballen op zondag. Surplus zet dit platform al in Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout en Zundert in en daar is nu Geertruidenberg bijgekomen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen