Lancering vrijwilligersplatform Halderberge voor elkaar

Geplaatst op 17 februari 2023


Burgemeester Bernd Roks lanceerde op 13 februari jl. het nieuwe vrijwilligersplatform Halderberge voor elkaar. Zo’n 70 aanwezigen waren bij dit heuglijke feit aanwezig. “Halderberge is bij uitstek een vrijwilligersgemeente. Heel veel mensen zetten zich in voor de maatschappij. Dat is ook nodig. Wat ik mooi vind is dat het nieuwe platform vraag en aanbod bij elkaar brengt. Het is echt voor iedereen!”, aldus de burgemeester.

Een prachtig voorbeeld van een initiatief is het Brabant Maatjesproject van Bryan Vreijsen. Hij was bij de lancering aanwezig en vertelde over eenzaamheid. Zijn zoektocht heeft uiteindelijk geleid tot een platform met allerlei activiteiten waarbij heel veel jongeren aansluiten. Het leverde hem een groot applaus op. De burgemeester sprak de wens uit dat Halderberge over een jaar een eigen Halderbergse Bryan heeft met een project dat net zo succesvol is. Hans van Arkel van Vliegend museum Seppe vertelde vervolgens over hoe zij vrijwilligers werven en hoe ze dat aanpakken. Na de bijeenkomst was er een mogelijkheid om vragen te stellen bij de sprekers onder een genot van een hapje en een drankje. Coördinator Ellen van Lierop is blij met het nieuwe platform en staat te popelen om verder aan de slag te gaan met het koppelen van vraag en aanbod.

Op zoek naar vrijwilligers
Er gebeurt veel op het gebied van vrijwilligerswerk in Halderberge. Toch geven verenigingen en organisaties aan dat ze vaak op zoek zijn naar mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger. De bestaande vrijwilligers worden ouder en nieuwe aanwas vinden is belangrijk. Inwoners van Halderberge blijven langer thuis wonen dan 20 jaar geleden. Dat lukt niet altijd alleen. Een vrijwilliger kan helpen, bijvoorbeeld door hier en daar te helpen in huis, een boodschap te doen of juist door een praatje te maken. Daarnaast zijn vrijwilligers de drijvende kracht achter verenigingen en organisaties. Organisaties of individuele inwoners kunnen op het platform makkelijk hun vraag stellen voor vrijwillige inzet. Aan de andere kant kunnen mogelijke vrijwilligers makkelijk zoeken op klussen die bij hen passen. Het werkt als een soort marktplaats voor vrijwilligersklussen.

Informatie op platform
Op de website staan overzichtelijk alle hulpvragen op een rijtje. Vrijwilliger zijn kan bijvoorbeeld iedere week op vaste momenten, maar het kan ook voor een bepaalde klus en zonder verdere verplichtingen. Iets gezelligs is mogelijk, iets nuttigs of iets leerzaams. Het platform is bedoeld voor alle inwoners van Halderberge. Iedereen die op zoek is naar vrijwilligers of zelf graag iets wil doen is welkom! Dus neem een kijkje, plaats een oproep of maak een ander blij. Op de website staat ook informatie over vrijwilligerswerk, zoals over verzekeringen, het volgen van cursussen of bijeenkomsten.

Over het platform
Halderberge voor elkaar is onderdeel van NL voor elkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Uitgangspunt is het koppelen van mensen die iets moois voor een ander willen betekenen aan hen die wat hulp kunnen gebruiken. Vanuit de overtuiging dat iedereen iets te bieden heeft waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een sterke arm voor een boodschappentas, passie voor fotoshoppen of een uurtje voetballen op zondag. Surplus zet dit platform al in Etten-Leur, Zundert en Oosterhout in en daar is nu Halderberge bijgekomen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen