Leerlingen basisscholen enthousiast over Gebaksplan

Geplaatst op 02 mei 2022


“Ik vind dat er sowieso meer aandacht moet zijn voor elkaar!”, aldus een enthousiaste leerling van De Zeggewijzer in Terheijden. Zijn school deed mee aan het Gebaksplan. Net als basisschool Den Duin in Made. Leerlingen van groep 8 gaan met twee gebakjes op de koffie bij iemand die ze misschien niet zo goed kennen, maar waarvan ze denken dat hij/zij een bezoekje erg op prijs stelt.

Carola van Gils is maatschappelijk werker in de gemeente Drimmelen: “Het gebaksplan is in 2019 gestart. Een mooie samenwerking met de basisscholen en de gemeente Drimmelen. Door corona heeft het project stil gelegen. Maar nu pakken we de draad weer op. Leerlingen gaan op bezoek bij mensen waarvan ze vermoeden dat ze weinig bezoek krijgen of waarvan ze weten dat ze het moeilijk hebben.”

Op visite met gebak
Om alles in goede banen te leiden worden goede afspraken gemaakt. Medewerkers van Surplus Welzijn gaan eerst naar groep 8 om uit te leggen wat de bedoeling is. Carola: “De leerlingen krijgen flyers met de uitleg en kaartjes mee waarop een datum staat en de aankondiging dat iemand een gebakje wil komen eten. Dit kaartje kunnen ze aan iemand geven. Op de afgesproken dag brengen wij vervolgens de gebakjes. De leerlingen die meedoen krijgen twee gebakjes mee. Zo hopen wij een hoop gezellige momenten te creëren, jong en oud te verbinden en de sociale cohesie te versterken. Na afloop nemen wij met toestemming contact op met diegenen die een bezoekje hebben gehad. Enerzijds om te informeren hoe zij het ervaren hebben, anderzijds om te vragen of wij vanuit Surplus Welzijn nog iets kunnen betekenen.”

Enthousiaste reacties
De leerlingen zijn enthousiast en vinden dat er vaker aandacht moet zijn voor ouderen en eenzame mensen. Ze ervaren het op bezoek gaan als heel gezellig en raden het andere kinderen aan om ook mee te doen. Ook de ouderen zijn enthousiast. “Wat een leuk initiatief! Van mij mag dit project vaker uitgevoerd worden”, zegt één van de ouderen waarbij de kinderen op bezoek gingen.

Surplus in Drimmelen
Surplus biedt in de gemeente Drimmelen maatschappelijk werk, schuldhulpverlening, sociaal raadsliedenwerk, jongerenwerk, buurtsportcoaches voor jeugd en ouderen), Huiskamers Hartel en Ganshoek, activiteitencoach en Palliatieve Terminale Zorg. Kijk voor meer informatie op www.surplus.nl/gemeente-drimmelen/ Neem voor meer informatie contact op met Surplus Welzijn in Drimmelen via 076 – 502 77 88 of mail naar drimmelen@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen