Mantelzorgactiviteiten voor Geertruidenberg groot succes

Geplaatst op 14 april 2023


Surplus organiseert mantelzorgactiviteiten door het jaar heen. Op woensdag 5 april jl. vond een workshop Droomklankschalen plaats in de Ontmoeting in Raamsdonk. De komende maanden staat een wandeling in Dorst en een workshop Italiaanse Hapjes in Raamsdonksveer op de planning.

De workshop klankschalen was een groot succes. Met de ontspannende klanken van een oceandrum, klankschalen en andere bijzondere klankinstrumenten, namen trainers Marjoke en Annemarie de aanwezigen mee op reis. Marjoke: “De reis ging naar de diepere lagen in henzelf. Er waren even geen deadlines of agenda’s; alleen maar rust en het geluid dat de eigen stilte benadrukt. De drukte in de hoofden verdween even en ze voelden een zeer diepe ontspanning. Er ontstond ruimte voor heling en creativiteit.” Aansluitend aan de workshop was er onder het genot van een kop thee of koffie tijd voor contact met elkaar.

Nieuwsbrief en deelname aan activiteiten
De mantelzorgers die ingeschreven staan bij Surplus Informele zorg ontvangen regelmatig een digitale nieuwsbrief en uitnodigingen voor trainingen en mantelzorgactiviteiten. Daarnaast kunnen mantelzorgers gebruik maken van verschillende vormen van individuele mantelzorgondersteuning en buddyhulp. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl

Mantelzorgwaardering
Alle activiteiten zijn een onderdeel van de mantelzorgwaardering die door de gemeente Geertruidenberg gratis aangeboden worden. De activiteiten zijn voor mantelzorgers die intensieve ondersteuning bieden aan iemand thuis of in een verpleeghuis in de gemeente Geertruidenberg. Naast de activiteiten kan een financiële waardering aangevraagd worden van oktober tot en met december. 

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen