Mantelzorgers in de schijnwerpers tijdens Dag van de Mantelzorg

Geplaatst op 10 november 2022


Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom staan in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden. Surplus ondersteunt ruim 6.000 mantelzorgers in de gemeenten Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout en Zundert. In al die gemeenten staan de schijnwerpers aan.

Mantelzorg doe je vaak uit liefde voor de ander. Je deelt gevoel, zorg en liefde met elkaar. Soms gaat dat goed, soms lukt of gaat het even niet. Wat als door zorg die liefde even uit is? Je even niet meer lief bent voor jezelf of voor de ander? Uit je je dan? Samen met mantelzorgers maakt Surplus de liefde en de uitdagingen bespreekbaar. In de campagne uit.liefde vertellen vier mantelzorgers hun verhaal. De verhalen zijn te beluisteren op https://open.spotify.com/show/41Y70JkYRYjwUXIk4EfNGC Daarnaast bestaat de campagne uit posters, banners, een flyer en een boekje met inspiratie voor mantelzorgers.

Iedere gemeente maatwerk

Naast de algemene campagne zijn de activiteiten per gemeente verschillend. Iedere gemeente maakt daarbij eigen afwegingen. Zo worden in de ene gemeente activiteiten georganiseerd zoals een gezamenlijke maaltijd, een wandeling, workshops of een theatervoorstelling. In weer andere gemeenten ontvangen de mantelzorgers een cadeaubon, een cadeaupakketje in de bus en/of een reep chocolade. Juist in deze tijd met veranderingen in de maatschappij en de zorg is het belangrijk om mantelzorgers te (h)erkennen en ondersteunen. Surplus maakt zich sterk voor mantelzorgers, vanwege het enorme beroep dat op hen wordt gedaan.

Mantelzorgondersteuning Surplus

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen