Mantelzorgers in de schijnwerpers tijdens Dag van de Mantelzorg

Geplaatst op 10 november 2021


Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom staan in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden. Surplus ondersteunt ruim 6.000 mantelzorgers in de gemeenten Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout en Zundert. In al die gemeenten gaan de schijnwerpers aan.

In de gemeente Etten-Leur zijn mantelzorgers van harte welkom in de Menmoerhoeve. Er is een ochtend- of een middagprogramma. Het ochtendprogramma bestaat uit een muzikale bingo en aansluitend een heerlijke lunch. In de middag is er een pubquiz en een maaltijd met frietjes. Alle mantelzorgers in Etten-Leur ontvingen een uitnodiging om zich aan te melden.

In de gemeente Geertruidenberg biedt Surplus in de maand november een aangepast programma. Mantelzorgers komen in kleine groepjes bij elkaar om te genieten van één van de zeven keuzemenu’s in restaurants verspreid over Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer. Voor elk wat wils!

In de gemeente Halderberge zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers rondom de Dag van de Mantelzorg. Op maandag 8 november en dinsdag 9 november waren er leuke creatieve workshops waarin de kunstenaar in mantelzorgers naar boven werd gehaald. Op woensdag 10 november is het grote mantelzorgontbijt. Het ontbijt bestaat uit een heerlijk buffet met voor ieder wat wils.

In de gemeente Moerdijk zetten Surplus en de gemeente Moerdijk mantelzorgers in het zonnetje. Zij organiseren deze maand allerlei leuke activiteiten voor Moerdijkse mantelzorgers. Er is gekeken naar een divers activiteitenaanbod om zo alle mantelzorgers iets naar hun wens te kunnen bieden. Op dinsdag 9 november stonden heerlijke Tasty Bites met een mediterraan tintje op het programma. Op woensdag 10 november kunnen mantelzorgers op de foto met degene voor wie ze zorgen. En op vrijdag 26 november kunnen mantelzorgers gezellig genieten van een high tea.

In de gemeente Oosterhout organiseerde Surplus op zaterdag 6 november, in samenwerking met Rotary Oosterhout De Warande en de gemeente Oosterhout, voor het 10e jaar de Oosterhoutse mantelzorgdag. Mantelzorgers namen in kleine groepen deel aan allerlei activiteiten in Oosterhout. Zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke wandeling, een ontspannende tekenworkshop of een leerzame lezing.

In de gemeente Zundert organiseert de gemeente op 10 november een lokale campagne voor ‘onze gemeentelijke mantelzorgers’. In de campagne ‘Manteldragers van Zundert’ plaatst de gemeente mantelzorgers op een figuurlijke troon. Alle Zundertse mantelzorgers zijn uitgenodigd.  

Mantelzorgondersteuning Surplus

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten.

Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg en behandeling. Meer weten over de mogelijkheden? Klik hier

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen