Mantelzorgers in het zonnetje in Geertruidenberg

Geplaatst op 24 november 2022


Jaarlijks organiseert Surplus de Dag van de Mantelzorg voor Geertruidenbergse mantelzorgers. Dit jaar konden mantelzorgers in de maand november in kleine groepjes genieten van één van de zes keuzemenu’s in restaurants verspreid over Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer. Wethouder Annemiek van Rooij was bij drie etentjes aanwezig en ging met mantelzorgers in gesprek.

Bij Surplus staan in de gemeente Geertruidenberg bijna 600 mantelzorgers ingeschreven. Zij ontvingen allemaal een uitnodiging voor de mantelzorgdag. Via de website www.welzijningeertruidenberg.nl konden mantelzorgers een keuze maken uit zes gezellige etentjes of een attentie. Petra de Kramer is mantelzorgconsulent: “De etentjes vonden plaats op 7, 8, 9, 17, 18 en 19 november. In totaal sloten 125 mantelzorgers zich bij één van de etentjes aan. Wethouder Annemiek van Rooij: “Respect voor alle mantelzorgers in onze gemeente. Ze maken het verschil voor hun ouders, kinderen, buren, vrienden of anderen die zorg nodig hebben. Ik heb veel mooie en soms ook verdrietige verhalen mogen horen.”

Attentie voor mantelzorgers

Daarnaast ontvingen 110 mantelzorgers een attentie in de vorm van een waardebon van een plaatselijke ondernemer, een inspiratieboekje voor mantelzorgers en een Tony Chocolonely chocoladereep. De mantelzorgers waren blij met de activiteiten en spraken hun waardering uit over de leuke activiteiten die georganiseerd worden.

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een familielid, buur of goede vriend vanwege bijvoorbeeld ziekte, (lichamelijke) beperking, verslaving of psychische problemen. Zij doen dat structureel, voor langere tijd en onbetaald. Mantelzorgers in Geertruidenberg kunnen een mantelzorgwaardering bij de gemeente Geertruidenberg aanvragen. Surplus regelt deze waardering. Mantelzorgers moeten hiervoor een aparte aanmelding doen. Aanvragen kan tot 31 december aanstaande op www.welzijningeertruidenberg.nl

Surplus mantelzorgondersteuning

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Mantelzorgers die op de hoogte willen blijven van het aanbod van Surplus kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of contact opnemen via het telefoonnummer 0162 – 748 600.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen