Mantelzorgwaardering voor Zundertse mantelzorgers

Geplaatst op 07 november 2022


De gemeente Zundert waardeert wat mantelzorgers doen. Om deze waardering te laten zien vroeg de gemeente aan Surplus activiteiten te organiseren in en rond de week van de mantelzorg. Een greep uit het programma: een interactieve theatervoorstelling over mantelzorg, een brievenbuspakketje met een attentie, een feestelijke lancering van de website www.mantelzorg-zundert.nl, gratis boekjes ter inspiratie en nog veel meer.

“Zorgen voor mensen om je heen doe je uit liefde. Onze gemeente heeft op deze manier heel veel mantelzorgers. Hun zorg is onmisbaar en ontzettend belangrijk voor de ander. Dat waarderen we en daar zijn we dankbaar voor. Dat willen we laten zien,” aldus Twan Zopfi, wethouder Sociaal Domein & Zorg.

Theater over de dagelijkse praktijk

Mantelzorg doe je uit liefde en verantwoordelijkheidsgevoel. De praktijk is niet altijd makkelijk. De interactieve theatervoorstelling van Dames die Raken op 1 december aanstaande gaat in op situaties op basis van de dagelijkse praktijk. Herkenbaar en soms schurend. Wat doe je als je geconfronteerd wordt met je eigen grenzen. Hoe geef je die aan? Wat doe je met al die goedbedoelde adviezen? En als je naaste zich beter voordoet waardoor extra hulp niet beschikbaar komt? Hoe blijf je zelf overeind? Door ervaringen te delen ontstaat vaak verbinding en krijg je nieuwe inzichten en handvatten. De voorstelling is van 19.30 tot  21.30 uur in Koutershof Rijsbergen. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan tot 17 november via mantelzorg.zundert@surplus.nl  of bel 076-5972200.

Feestelijk ophaalmoment voor de gratis inspiratieboekjes

Op woensdag 9 november kunnen mantelzorgers van 11.00 tot 13.00 uur langskomen in het gemeentehuis (Markt 1 in Zundert) om een gratis boekje op te halen, vol met inspiratie. Wethouder Twan Zopfi is tussen 11.00 en 12.00 uur daarbij aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende ophaalmomenten in de Welborg 4. Mantelzorgers zijn welkom van maandag 7 november tot en met vrijdag 11 november. Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Lancering website

Wethouder Twan Zopfi lanceert op 9 november om 11.00 uur de nieuwe website www.mantelzorg-zundert.nl Op deze website vinden mantelzorgers  informatie, advies op maat, ondersteuning, ervaringsverhalen en een agenda met alle activiteiten en cursussen. Mantelzorgers kunnen zich inschrijven voor deze activiteiten en cursussen. Via deze website kunnen nieuwe mantelzorgers zich inschrijven als mantelzorger. 

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen