Meedenkcoaches Etten-Leur voor alle vragen

Geplaatst op 03 augustus 2022


Inwoners van de gemeente Etten-Leur van 18 jaar en ouder kunnen een beroep doen op twee onafhankelijke Meedenkcoaches, Mirthe Verstijlen en Neeltje Heeren. Ze zijn er voor alle vragen op het gebied van zorg en welzijn. “Momenteel zijn er veel vragen over huisvesting en financiën”, vertelt Mirthe Verstijlen.

“In de huidige tijd zien we dat veel meer mensen problemen hebben om het hoofd boven water te houden. Dit komt onder andere door de hoge energie- en benzineprijzen en de hoge inflatie. We krijgen ook vragen over de energietoeslag en het aanvragen van uitkeringen. Meer mensen maken gebruik van de Voedselbank en/of zijn op zoek naar financiële ondersteuning”, vervolgt Mirthe.

Vragen over huisvesting
Neeltje Heeren: “Ook het woningtekort is een groot probleem. Wekelijks krijgen wij vragen van mensen die op zoek zijn naar een woning. Met name jonge mensen en mensen die gaan scheiden hebben moeite met het vinden van een betaalbare woning. De hulpvragen spelen zich op meerdere levensgebieden af, waardoor het niet altijd helder voor iemand is waar hij met zijn of haar vragen terecht kan. Daar kan de Meedenkcoach een rol spelen. Doordat wij veel contacten hebben met diverse netwerkpartners kunnen wij gericht meedenken, doorverwijzen en tips geven.”

Meedenkcoaches tijdens netwerkbijeenkomst
Het thema eenzaamheid stond centraal bij de afgelopen netwerkbijeenkomst in het Turfschip in Etten-Leur op 7 juli jl. De bijeenkomst werd georganiseerd door de werkgroep Eén tegen eenzaamheid Etten-Leur. De Meedenkcoaches gaven hier een presentatie over hun werk.

Zichtbaarheid
Heeren: “De afgelopen tijd hebben we twee keer geflyerd op de weekmarkt, waarbij we in contact kwamen met de burgers. Hieruit kwamen ook leuke gesprekken en nieuwe hulpvragen. Zo kwamen we een oud cliënt tegen die inmiddels is gestart als vrijwilliger bij Geld en Recht van Surplus.” Op 14 september aanstaande staan de Meedenkcoaches weer op de weekmarkt.

Samenwerking
Verstijlen: “Het is ontzettend fijn om in een gemeente zoals Etten-Leur werkzaam te zijn, waarbij er veel professionele en informele initiatieven zijn. Ook zijn er veel mooie burgerinitiatieven zoals het AutoMaatje en Present in Vriendschap. We werken veel met onze netwerkpartners samen om de inwoners van Etten-Leur zo goed mogelijk te helpen. We zijn druk doende met het verbeteren van onze bereikbaarheid. Zo zijn we bezig met maken van een Facebookpagina en Instagramaccount en gaan we op langs bij buurthuizen en openbare gebouwen. Gelukkig weten steeds meer inwoners en professionals ons te vinden. We hebben vanaf 1 januari al 245 nieuwe aanmeldingen in behandeling genomen. Dus zijn er vragen? Bel 076 – 504 77 44, stuur een e-mail naar info@meedenkcoachettenleur.nl of vul het contactformulier in op de website www.meedenkcoach.nl

Bron
Dit is een bericht van de Meedenkcoaches. De Meedenkcoaches zijn onafhankelijk en voor alle inwoners (18 +) van de gemeente Etten-Leur. Heb je een vraag op het gebied van zorg of welzijn? Neem contact met ze op.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen