Mobiliteitsconsulent helpt inwoners Altena op weg

Geplaatst op 16 november 2023


Sinds 1 november 2023 is de gemeente Altena een Mobiliteitsconsulent rijker. Dit is het lokale aanspreekpunt bij Surplus voor iedereen die meer wil weten over vervoersmogelijkheden binnen de gemeente Altena.

Iedereen in de gemeente die gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, bus, AutoMaatje en/of andere lokale vervoersdienst en hierover vragen heeft, kan terecht bij Surplus. De Mobiliteitsconsulent is een centraal aanspreekpunt voor inwoners van gemeente Altena die op zoek zijn naar advies over de verschillende vervoersmogelijkheden. Sociaal Cultureel werker Sarina Scherff is erg blij met dit nieuwe initiatief: “Zo zorgen we dat mensen minder afhankelijk zijn van hun omgeving. Hierdoor krijgen ze een stukje vrijheid terug.”

Persoonlijk advies
Naast dat inwoners altijd terecht kunnen voor vragen kunnen ze bij de Mobiliteitsconsulent ook terecht voor individuele begeleiding. Bijvoorbeeld bij het vinden van de meest geschikte vervoersopties op basis van specifieke behoeften en voorkeuren. Of het nu gaat om woon-werkverkeer, vrijetijdsbesteding of boodschappen doen, de Mobiliteitsconsulent staat klaar om advies te geven over de meest efficiënte manier van reizen. Inwoners die de eerste keer met het OV reizen en dat liever samen doen, kunnen ook een beroep doen op de Mobiliteitsconsulent. Samen sta je immers sterker dan alleen.

Aanmelden
Iedere inwoner van gemeente Altena mag gratis gebruik maken van de Mobiliteitsconsulent. Aanmelden kan door te bellen met Sarina Scherff via telefoonnummer 0183-408444. De Mobiliteitsconsulent neemt vervolgens contact met de inwoner op voor het maken van een afspraak.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen