Mooie donatie voor activiteiten ouderen

Geplaatst op 22 december 2022


Op 15 december 2022 overhandigde vrijwilliger Hellen Koster een cheque van € 5.000,00 aan Ursula Baaij, coördinator Informele Zorg Moerdijk. Dit bedrag mag worden besteed aan activiteiten voor ouderen in de gemeente Moerdijk. “Wat een topvrijwilligers heeft Surplus, dat zij zich ook op deze manier sterk maken om anderen te ondersteunen”, reageerde Ursula Baaij.

Hellen is vrijwilliger Informele Zorg bij Surplus en bezoekt wekelijks een oudere dame die verder weinig mensen kent. Zo zijn er in de gemeente Moerdijk meer ouderen die veel alleen zijn en weinig de deur uit komen. Laat staan om iets leuks te ondernemen. Hellen werkt bij Nationale Nederlanden. Deze organisatie ziet het belang van vrijwilligerswerk en beheert daarvoor het fonds ‘Wij & de maatschappij’. Ieder jaar mogen werknemers die actief zijn als vrijwilliger voor hun organisatie een donatie vragen. Hellen dacht hierbij aan haar eigen vrijwilligerswerk, de dame waar zij wekelijks komt, maar ook aan al die andere ouderen die graag iets leuks zouden willen ondernemen. Daarom vroeg zij een donatie aan voor Surplus Welzijn met als doel om in 2023 een uitstapje te organiseren voor eenzame ouderen.

Goede besteding
Ursula Baaij: “We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze donatie en de moeite die Hellen gedaan heeft om dit mogelijk te maken. Begin volgend jaar gaan we aan de slag met het bedenken van een leuke activiteit. Natuurlijk in overleg met Hellen. Ik weet zeker dat het bedrag goed terecht komt!”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen