Muzikaal Alzheimer Café op 18 januari

Geplaatst op 13 januari 2023


Het Alzheimer Café in de gemeente Moerdijk is een ontmoetingsplek voor mensen die te maken hebben met dementie. Op woensdag 18 januari staat het Café in het teken van het nieuwe jaar. Er is muziek en een informatiemarkt. Aanmelden is niet nodig. Inloop 19.00 uur en de avond is om 21.30 uur afgelopen. Locatie is de Graanbeurs in Fijnaart.

De muzikale avond wordt verzorgd door de Refreintjes. Vier gezellige dames uit Oosterhout en één gezellige dame uit Raamsdonksveer. Allemaal met veel koor- en zang ervaring.  Els Wabeke, piano en Ellen van Ierssel, Tonny Roovers, Thea Cesar en Lia Ligtenberg zingen het hoogste én laagste lied. Op 18 januari is er ook een informatiemarkt over dementie.

Ervaringen uitwisselen
Het Alzheimer Café in de gemeente Moerdijk is er voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Waar antwoorden zijn op vragen, ervaringen uitgewisseld kunnen worden met lotgenoten en waar ruimte is voor sociaal contact. Eén van de deelnemers: “De kennis die ik opdeed in het Alzheimer Café zorgde ervoor dat ik sterker stond in de begeleiding en verzorging van mijn moeder. Ik ga nog steeds naar het Alzheimer Café om mijn kennis met anderen te delen.”

Planning 2023
In 2023 zijn de Alzheimer Cafés gepland op 22 maart, 24 mei, 20 september en 22 november. Steeds van 19.00 tot 21.30 uur in De Graanbeurs in Fijnaart. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom. De Alzheimer Cafés worden georganiseerd door Thebe en Surplus met ondersteuning van Alzheimer Nederland.

Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland zet zich in voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken zij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij hebben één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen. Samen maken we het verschil. En dat is heel hard nodig want het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende 20 jaar naar een half miljoen. Surplus en Thebe werken daarom graag samen met Alzheimer Nederland.

Vragen?
Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgmoerdijk.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen