Netwerkbijeenkomst over thema eenzaamheid druk bezocht

Geplaatst op 19 juli 2022


Het thema eenzaamheid stond centraal bij de afgelopen netwerkbijeenkomst in het Turfschip in Etten-Leur op 7 juli jl. De bijeenkomst werd georganiseerd door de werkgroep Eén tegen eenzaamheid Etten-Leur. Zo’n 90 professionals van verschillende organisaties, vrijwilligers werkzaam in en rond Etten-Leur en andere geïnteresseerden luisterden naar boeiende gastsprekers, bekeken de lokale initiatieven en maakten kennis met elkaar.

Wethouder René Verwijmeren haalde in zijn toespraak mooie praktijkvoorbeelden aan. Robbert Gobbens, lector Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen bij Hogeschool Inholland en de Zonnehuisgroep Amstelland, gaf een inspirerende lezing. Waarbij hij inging op de praktijk en de theorie van het thema eenzaamheid en verschillende aspecten die met dit thema te maken hebben. Noor Pleging, adviseur Preventie & Gezondheid bij GGD West-Brabant en Wim van Dalen van ‘Present In Vriendschap’ vertelden over het Kennisatelier. Een initiatief om het thema eenzaamheid meer onder de aandacht te brengen. De twee meedenkcoaches in de gemeente Etten-Leur, Mirthe Verstijlen en Neeltje Heeren, vertelden over de vragen die zij krijgen van inwoners uit de gemeente Etten-Leur over eenzaamheid.

Presentatie initiatieven
Er was ook ruimte voor verschillende initiatieven. Zij presenteerden zich en lieten zien waar zij voor staan en hoe zij zich inzetten voor het thema eenzaamheid. De deelnemers konden zo netwerken en meer te weten komen over wat er allemaal bestaat in Etten-Leur. En hoe verschillende initiatieven zich hard maken voor dit belangrijke thema. “Het was een inspirerende bijeenkomst, vol verbinding. Want dat eenzaamheid bestaat en mede door corona steeds meer uit de taboesferen komt is erg goed. Ook dat zoveel professionals en Etten-Leurenaren zich hier hard voor maken”, vertelt Leman Citak, kwartiermaker bij Surplus.

Werkgroep Eén tegen eenzaamheid
De werkgroep Eén tegen eenzaamheid is een samenwerking van de gemeente Etten-Leur, Surplus, Huurdersbelangenvereniging, Samenwerkingsplatform Etten-Leur, Present In Vriendschap, GGD West-Brabant en de seniorenraad. Het is een open werkgroep, dat wil zeggen dat er altijd ruimte is voor wisseling en uitbreiding. Daarnaast zijn er nog veel meer maatschappelijke partners en individuen die betrokken zijn bij dit thema. Soms vanuit een groter geheel en vaak ook met bijvoorbeeld activiteiten.

Meer weten
Meer informatie over het Kennisatelier. Kijk dan op https://www.etten-leurvoorelkaar.nl/kennisatelier of neem contact op met Leman Citak, leman.citak@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen