Nieuw leven in lotgenotengroep Rouw en Verlies

Geplaatst op 01 maart 2024


Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is echt zo. De lotgenotengroep Rouw en Verlies wordt nieuw leven ingeblazen. Deze groep (voor en door lotgenoten) is als een warme deken voor iedereen die een naaste heeft verloren. Inwoners van de gemeente Moerdijk kunnen er terecht voor een luisterend oor, vinden er compassie en kunnen hun vragen stellen aan mensen die hen precies begrijpen.

De lotgenotengroep Rouw en Verlies komt al geruime tijd bijeen. Iedere tweede vrijdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur in Serena, Zevenbergen. Ondanks de betrokkenheid en het enthousiasme van initiatiefnemer Henk Oosterling liep het aantal bezoekers na corona flink terug. Maar daar wordt nu wat aan gedaan. Henk hoeft de kar niet meer alleen te trekken en wordt sinds enkele maanden bijgestaan door Corina Hendriks. Daarnaast hebben ze voor het komende jaar een mooi programma samengesteld. Tijdens iedere bijeenkomst staat een relevant thema centraal. Rondom dit thema zal informatie worden gedeeld (eventueel door een genodigde spreker). Daarna zal er gelegenheid zijn om met elkaar over dit thema in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Data en onderwerpen
8 maart over eenzaamheid, 12 april over de checklist voor nabestaanden en 10 mei staat het versterken en/of uitbreiden van het sociale netwerk op de agenda. Op 14 juni gaat het over wat rouw is? En hoe doe je dat? Op 12 juli gaat het over zelf uitjes plannen, op 9 augustus over herinneren en op 13 september over de notaris. Op 11 oktober wordt gesproken over het thuis gezellig maken, op 8 november over de donkere dagen. Hoe kom je ze door? En op 13 december gaat het over muziek.

Vragen?
De bijeenkomsten zijn kosteloos te bezoeken. Vooraf aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. Bel voor aanmelding (en vragen) naar Henk Oosterling 06 – 442 40 912 of mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen