Nieuwe elektrische PlusBus in gemeente Zundert zoekt sponsoren

Geplaatst op 25 maart 2024


De PlusBus in de gemeente Zundert brengt veel oudere inwoners uit de gemeente naar bijvoorbeeld de Huiskamers of supermarkt. Vorig jaar vierde de bus haar 10-jarig bestaan. Na zoveel kilometers was de bus aan vervanging toe. Wethouder Wesley van Steen onthulde, samen met projectleider Jessica Nouws, op 13 maart jl. een spiksplinternieuwe elektrische bus. De nieuwe bus is nu op zoek naar sponsoren.

Wethouder Wesley van Steen is blij met de gloednieuwe elektrische PlusBus. Hij noemde het een aanwinst die niet alleen voorziet in mobiliteit, maar ook een stap voorwaarts is naar een groenere toekomst. Dankzij zijn elektrische aandrijving stoot de bus geen schadelijke emissies uit en draagt deze bij aan een schonere lucht. Een bijzondere vermelding verdienen de fantastische vrijwillige chauffeurs en ondersteuning die dag in dag uit klaarstaan om inwoners van de gemeente Zundert veilig naar hun bestemming te brengen. Hun toewijding en inzet zijn bewonderenswaardig en maken de PlusBus tot wat het is: een waardevolle schakel in de gemeente Zundert.

Sponsoren gezocht
Patricia den Bakker, leidinggevende in Zundert, stond stil bij de inzet van coördinator Jessica. Al jarenlang zorgt zij voor een goede planning en is een vraagbaak bij alles rondom de bus. Zij bedankte ook de gemeente, die de grote waarde van deze bus met ons erkent en het financieel mede mogelijk maakt. Om de bus te laten rijden is Surplus nog op zoek naar sponsoren die hun logo op de bus kunnen laten plaatsen. Daarmee steunen ze een belangrijke voorziening in de gemeente. Interesse? Neem dan contact op met de stichting Groen op Weg. Stuur een e-mail naar info@stichtinggow.nl. Zij leverden de bus en regelen de sponsoring.

Vrijwilligers
Zonder vrijwillige chauffeurs komt de PlusBus natuurlijk nergens. De PlusBus wordt door een zestal enthousiaste vrijwillige chauffeurs bestuurd. Zij zorgen dat een heleboel, (vaak) kwetsbare, inwoners erop uit kunnen. De vrijwillige chauffeurs besturen niet alleen de PlusBus maar bieden ook een luisterend oor en hebben een signalerende functie.

Aanmelden
Voor het regelen van vervoer is een telefoontje naar 076-5972200 voldoende. Een afspraak maken kan van 8.30 tot 16.30 uur. Samen wordt dan gekeken naar de planning.

Foto: Charles van Campenhout

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen