Nieuwe website Meedenkcoach Etten-Leur

Geplaatst op 18 juli 2024


De Meedenkcoaches in Etten-Leur hebben een nieuwe website www.meedenkcoach.nl. Op deze nieuwe website staat alle informatie over de Meedenkcoaches Mirthe en Neeltje: “We waren toe aan een nieuwe website met een frisse uitstraling. Dat is gelukt en daar zijn we blij mee. We hopen dat mensen ons nu nog beter kunnen vinden en vragen kunnen stellen.”

De Meedenkcoaches Mirthe en Neeltje zijn er voor alle inwoners vanaf 18 jaar van de gemeente Etten-Leur. Inwoners die een hulpvraag hebben en niet weten waar ze terecht kunnen, kunnen bij de Meedenkcoaches terecht. Zij maken de inwoners wegwijs in de wirwar van wetten, regels en instanties. “We zijn te vergelijken met de ANWB in de hulpverlening”, legt Neeltje uit. “Samen met de inwoner gaan we op zoek naar een passende oplossing en/of verwijzen we door naar de juiste hulpverlening. Inmiddels doen we dit al ruim zes jaar binnen de gemeente Etten-Leur.”

Ook voor hulpverleners en vrijwilligers
Daarnaast zijn de Meedenkcoaches er ook voor hulpverleners en vrijwilligers. Ze denken bijvoorbeeld mee in situaties waarbij inwoners eenzaam zijn, er sprake is van financiële problemen of als er mogelijk meer speelt en het nog niet duidelijk is wat precies de oorzaak is. Zo worden de Meedenkcoaches met regelmaat benaderd door bijvoorbeeld woonconsulenten, Wmo-consulenten en praktijkondersteuners van huisartsen. Hulpverleners kunnen een situatie ook anoniem met de Meedenkcoaches bespreken zodat zij kortdurend kunnen meedenken en verwijzen naar de juiste partij. Wanneer er meer nodig is en er een gesprek met de Meedenkcoach gewenst is, is toestemming van desbetreffende inwoner noodzakelijk. De hulp van de Meedenkcoaches is vrijwillig en vrijblijvend.

Zijn er vragen? Vul het contactformulier in op onze vernieuwde website www.meedenkcoach.nl.Bellen en mailen kan natuurlijk ook via 076 – 504 77 34 of info@meedenkcoachettenleur.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen