Nieuwe website voor Zundertse mantelzorgers

Geplaatst op 11 november 2022


Goed nieuws voor alle Zundertse mantelzorgers! Op de nieuwe website www.mantelzorg-zundert.nl kunnen zij vanaf nu terecht voor informatie, advies en informatieve filmpjes. Wethouder Twan Zopfi lanceerde deze website van Surplus met een druk op de knop. Daarna dronk de wethouder koffie met mantelzorgers Jac en Joke en sprak hij met hen over hun dagelijkse zorgen.     

Op deze website staat ook een agenda met alle activiteiten en cursussen. Mantelzorgers kunnen zich hiervoor inschrijven. Via deze website kunnen nieuwe mantelzorgers zich ook inschrijven als mantelzorger. Zij ontvangen dan een nieuwsbrief met informatie voor mantelzorgers. Twan Zopfi: “Als wethouder ben ik blij met iedere mantelzorger die zich aanmeldt. Alleen dan krijgen en houden we oor en oog voor deze kanjers, die het vaak zo gewoon vinden om voor hun naaste te zorgen. Samen met Surplus kijken we hoe we hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.”

“Elkaar ontmoeten is zo belangrijk”
Mantelzorger Jac zorgt al jaren voor zijn vrouw. Een progressieve spierziekte maakt dat steeds meer zorg nodig is. “Voor mij is dat heel normaal, dit doe ik gewoon en dat gaat dag en nacht door. Wat mij wel enorm helpt is het ontmoeten van anderen bij activiteiten die voor mantelzorgers georganiseerd worden. Dan kom je elkaar tegen en praat je ook eens over andere zaken. Dat hoeft helemaal niet over de top te zijn, gewoon een kop koffie en iets lekkers is al genoeg. Het is maar dat ik dan even iets anders aan mijn hoofd heb. Ik hoop dat er in de gemeente weer meer activiteiten georganiseerd gaan worden.”

“Je moet verder”
Mantelzorg Joke zorgt ook al jaren voor haar man. En toen haar dochter ziek werd, zorgde ze ook voor haar. “Je moet wel, voor mij is dat heel vanzelfsprekend. Maar als er iets te doen is, ben ik altijd van de partij. Dat is voor mij een uitlaatklep. Je krijgt informatie en hoort ook eens hoe anderen dingen aanpakken. Daar leer ik van. Maar ik vind het ook heerlijk om over leuke dingen te praten. Ik kom samen met mijn man naar de theatervoorstelling op 1 december, dat lijkt me heel leuk.”  

Aanmelden kan nog
De interactieve theatervoorstelling van Dames die Raken op 1 december aanstaande gaat in op situaties op basis van de dagelijkse praktijk. Herkenbaar en soms schurend. Wat doe je als je geconfronteerd wordt met je eigen grenzen. Hoe geef je die aan? Wat doe je met al die goedbedoelde adviezen? En als je naaste zich beter voordoet waardoor extra hulp niet beschikbaar komt? Hoe blijf je zelf overeind? Door ervaringen te delen ontstaat vaak verbinding en krijg je nieuwe inzichten en handvatten. De voorstelling is van 19.30 tot 21.30 uur in Koutershof Rijsbergen. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan tot 17 november via mantelzorg.zundert@surplus.nl of bel 076-5972200. Wethouder Twan Zopfi is bij de voorstelling aanwezig en zal de avond openen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen