Nostalgische week in Hoeven

Geplaatst op 13 april 2022


In de laatste week van maart gingen deelnemers in het Punt in Hoeven terug naar het Hoeven van vroeger. Met een complete nostalgische week maakten zij een trip in een tijdmachine en werden er herinneringen opgehaald. Met een gevarieerd weekprogramma werd het een ouderwetse feestweek met als thema ‘bij ons, vroeger in Hoeven’.

Sociaal werker Marian Oprins: “De heemkundekring Hoeven, onder begeleiding van Jos Vermunt, zorgden voor sfeerbeelden en straatbeelden in een oude film uit Hoeven van 1963. Het was een feest van herkenning en we blijken ook enkele filmsterren in ons midden te hebben.  Naast beeld was er volop geluid. Onder begeleiding van Jan van Opstal op de accordeon en Jos Konings voor de zang, werden liedjes van toen hardop meegezongen.”

Zure zult en blikwerpen
Om in de sfeer te blijven, werden de gezamenlijke maaltijden aangepast. Zure zult, bloedworst met spek en ouderwets broodbeleg maakten het een echte oudhollandse koffietafel. “Deze koffietafel werd verzorgd door Slagerij van de Riet uit Bosschenhoofd, waarvoor hartelijk dank”, vertelt Oprins. “En natuurlijk ontbrak een middag oudhollandse spelletjes niet. Sjoelen, memory, blikwerpen, kaartrace en boccia, een soort jeu de boules. In een parcours, uitgezet door de jongerenwerkers van de gemeente Halderberge, kregen alle deelnemers de kans de spelletjes uit te proberen. Dit bracht herinneringen en een hoop plezier terug. Met een diashow van Hoeven, een advocaatje met slagroom en veel blije gezichten sloten we deze mooie week af.”

Huiskamer van Doeve
De Huiskamer van Doeve is er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er gezellig uit te zijn. Inwoners kunnen er zonder indicatie terecht. Een gezamenlijke versgekookte maaltijd bereid door vrijwilligers maakt onderdeel uit van het programma. De Huiskamer is laagdrempelig, iedereen kan er terecht. In de Huiskamer zijn altijd vrijwilligers en een zorgmedewerker aanwezig om samen met deelnemers een fijne dag te hebben. In het Punt vinden diverse activiteiten plaats zoals handwerken, gymmen, koffiedrinken en samen een spelletje doen. Men kan gebruik maken van verschillende diensten. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 uur en 15.30 uur is de Huiskamer geopend, Halderberg 74 in Hoeven. Vragen of een keer een kijkje nemen? Kom langs of bel naar 0165 – 50 22 51.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen