Officiële start Surplus in gemeente Altena

Geplaatst op 04 juli 2023


Maandag 3 juli jl. kwamen kersverse collega’s, vrijwilligers en netwerkpartners uit de gemeente Altena bij elkaar in sporthal De Jager in Giessen. Samen stonden zij stil bij de officiële start van Surplus in de gemeente Altena. Per 1 juli nam zorg- en welzijnsorganisatie de werkzaamheden van Trema over.

Wethouder Anneloes van Hunnik: “Voor inwoners verandert er vrijwel niets. Surplus neemt de gemaakte afspraken van Trema met de gemeente over. Het bestaande aanbod van welzijnsactiviteiten voor onze inwoners is hiermee gegarandeerd.”

Anja Hartmans, Sectormanager Welzijn bij Surplus: “We vinden het als Surplus heel prettig dat we ook in gemeente Altena kunnen bijdragen aan het bouwen van krachtige wijken. Daarnaast ben ik enorm blij dat we met de medewerkers en vrijwilligers de huidige werkwijze voort kunnen zetten. Leidinggevende Jasper Maleé gaat enthousiast aan de slag met het team en de vrijwilligers om de dienstverlening aan alle inwoners van Altena voort te zetten.”

Wat betekent dit voor klanten, bezoekers en vrijwilligers?

Alle medewerkers en vrijwilligers van Trema houden hun huidige werk. Zij bieden de inwoners van gemeente Altena de diensten, hulpverlening en ontmoetingen die zij gewend zijn. De bekende gezichten en contacten blijven en ook de samenwerking met andere maatschappelijke partners blijft hetzelfde. De huidige locaties – waar de medewerkers hun spreekuur houden en activiteiten organiseren – blijven in gebruik. Kinderopvang van Trema blijft zelfstandig bestaan. Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg, intramurale zorg en behandeling in West-Brabant. In iedere gemeente afgestemd op de lokale situatie. In gemeente Altena is Surplus sinds 2018 actief met buurtbemiddeling.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen