Ondertekening manifest voor een beter en duurzamer Oosterhout

Geplaatst op 13 september 2023


Op 12 september jl. kwamen meer dan 50 duurzame pioniers samen om het Oosterhoutse Sustainable Development Goals (SDG) Manifest te tekenen bij BOCK in De Blikken. Anthonie Maranus van Surplus was één van hen. Gemma Vriens was aanwezig namens het team Surplus in Oosterhout.

Het doel van deze bijzondere bijeenkomst was glashelder: het uitspreken van onze gezamenlijke toewijding om de 17 Sustainable Development Goals te verwezenlijken vóór 2030, met als resultaat een beter en duurzamer Oosterhout, met kansen voor iedereen. De deelnemers aan het evenement vertegenwoordigden een diverse groep uit onze gemeente, en deze rijke mix van betrokken partijen benadrukte de brede steun voor de SDG-doelen en de vastberadenheid om samen actie te ondernemen.

Global goals
Namens de gemeente Oosterhout waren wethouders Willem-Jan van der Zanden, Clemens Piena en Guus Beenhakker en meerdere gemeenteraadsleden aanwezig. Willem-Jan schrijft op LinkedIn: ‘’De gemeente Oosterhout heeft de SDG’s omarmd, en zich gecommitteerd aan de landelijke Globals Goals pledge van VNG en is sinds 2019 een Global Goals gemeente.’’ Oosterhout SDG Lokaal wil er aan bijdragen dat dat commitment wordt vertaald in samenwerking binnen de gemeente, waaruit nieuwe projecten en initiatieven kunnen worden gestart die bijdragen aan de SDG’s.

Steentje bijdragen
Iedereen droeg letterlijk een steentje bij, door een steentje in een bak met water te gooien, waarbij de bak langzaam begon over te lopen – een visuele weergave van hoe onze gezamenlijke inspanningen tot positieve verandering kunnen leiden en de intenties laten (over)stromen. Tijdens het evenement schetste iedere deelnemer wensbeeld voor Oosterhout in 2030. Deze dienden als inspiratiebron voor concrete acties. Deze acties vormen het fundament voor de volgende stappen in de richting van een duurzamer en beter Oosterhout, met kansen voor iedereen.

Vooruit kijken
Oosterhout SDG Lokaal roept op om deze energie en toewijding vast te houden terwijl we blijven werken aan een Oosterhout dat in 2030 met trots de gerealiseerde SDG’s kan presenteren. Duncan Buisman van de organisatie: “Volgend jaar kijken we terug op afgelopen jaar, maar vooral vooruit richting 2030. Het is echt de start van een nieuwe traditie die 6 jaar duurt. Waarbij alle deelnemers bij elkaar komen en nieuwe acties en projecten gaan ontstaan”. Ook iets voor jou of jouw bedrijf? Mail naar info@oosterhoutsdglokaal.nl voor meer informatie.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen