Ontmoetingsplek voor jongeren uit Lage Zwaluwe

Geplaatst op 07 april 2022


Jongeren in de gemeente Drimmelen hebben het zwaar gehad tijdens de coronacrisis. Ze hadden behoefte aan een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente en het jongerenwerk van Surplus hebben deze plek gerealiseerd met ’t Honk’. Jongeren kunnen hier op maandag, donderdag en vrijdag terecht.

De jongeren uit Lage Zwaluwe kunnen elkaar ontmoeten in ’t Honk, een ruimte achter de Protestantse kerk. Deze ruimte werd eerder ook gebruikt door jongeren, maar stond daarna een poos leeg. Jongerenwerker Benjamin van Wanrooij zag een kans om weer een mooie plek voor jongeren te maken in deze ruimte.

Ruimte voor jongeren
Van Wanrooij merkte dat jongeren last hadden van de coronamaatregelen. De jongeren konden elkaar niet gemakkelijk opzoeken, waardoor er een gevoel van eenzaamheid ontstond. Daarom vindt hij het belangrijk dat er een ruimte voor de jongeren is waar zij elkaar kunnen opzoeken. ’t Honk is iedere maandag en donderdag geopend van 14.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Activiteiten
In ’t Honk zijn verschillende activiteiten voor de jongeren. Zo kunnen ze poolen, tafeltennissen of op de PlayStation gamen. Ook is er ruimte voor één op één begeleiding als hier om gevraagd wordt. De jongeren kunnen terecht bij Van Wanrooij als ze een hulpvraag hebben of gewoon hun hart willen luchten.

Jongerenwerk
Het jongerenwerk van Surplus zet zich in voor een veilige en kansrijke leefomgeving voor jongeren. Jongerenwerkers zijn aanspreekpunten in de wijk, signaleren & consulteren, ondersteunen vrijwilligers, ontwikkelen talenten en bieden individuele begeleiding. Het jongerenwerk levert een bijdrage aan de aanpak van overlast. Om jongeren te bereiken zetten ze alle mogelijke (online) werkvormen in.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen