Opening Buurtpunt Tuinzigt

Geplaatst op 27 maart 2024


Op 26 maart 2024 is er een nieuw Buurtpunt in Tuinzigt geopend. Dit Buurtpunt is gevestigd in buurthuis De Nieuwe Meidoorn. Het was een feestelijke bijeenkomst waarbij te horen en te zien was dat buurtbewoners blij zijn met het nieuwe Buurtpunt.


Het Buurtpunt is een plek voor en door bewoners. Buurtbewoners lopen binnen en kunnen hun vragen stellen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over veiligheid in de buurt of het verduurzamen van je huis. Medewerkers van de gemeente, handhaving, welzijnsorganisaties en woningcorporaties organiseren spreekuren om deze vragen te kunnen beantwoorden. “Zo voorkomen we dat mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd. Als wij het zelf niet weten, zullen we het warm overdragen en niet simpelweg doorverwijzen”, aldus wijkwerker Erik Neve van Surplus.
Het Buurtpunt heeft ook een sociale functie. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom een kopje koffie te komen drinken en elkaar te ontmoeten. Het Buurtpunt is van de wijk. Vrijwilligers die willen helpen zijn van harte welkom.

Vijfde Buurtpunt in Breda
Dit Buurtpunt is intussen het vijfde buurtpunt wat in samenwerking met de gemeente is opgezet. Buurtpunten uit de wijken Brabantpark, Haagse Beemden, Hoge Vucht en Fellenoord-Schorsmolen bewezen al dat het oprichten van een centraal punt in de wijk echt werkt. Zo is de stap naar een Buurtpunt namelijk een stuk kleiner dan naar bijvoorbeeld het gemeentehuis.
Klik hier voor meer informatie over het Buurtpunt en De Nieuwe Meidoorn. En volg het Buurtpunt op Facebook.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Breda bij

De Nieuwe Meidoorn

Meidoornstraat 115 4814 KB Breda

De Nieuwe Meidoorn is een ontmoetingsplek voor de wijken Tuinzigt en Westerapark. In de Nieuwe Meidoorn vinden vele ontmoetingen plaats door de diverse activiteiten die ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen