Opening eigen ontmoetingsplek voor jongeren in gemeente Geertruidenberg

Geplaatst op 23 juni 2022


Op donderdag 23 juni aanstaande vindt de feestelijke opening plaats van jongerencentrum. Van 16.00 tot 19.00 uur. Zo’n 20 jongeren zijn samen met jongerenwerker Fleur Kepers druk bezig met het verbouwen en inrichten van een eigen ruimte, Schoolpad 10 in Raamsdonksveer. De jongeren openen het centrum en onthullen de door hen gekozen naam.

Omdat de locatie zeer centraal ligt, hebben al veel belangstellenden (ambtenaren, ketenpartners, jongeren, buurtbewoners) een kijkje genomen in het centrum. Jongerenwerker Fleur Kepers: “Dit wordt een ontmoetingsplek waar jongeren na school terecht kunnen voor vragen, advies, het maken van huiswerk of gewoon om te ‘chillen’. Iedere woensdagavond is er een meidenavond met speciale meidenactiviteiten of een thema-avond. Voorbeelden kunnen zijn sexting en omgaan met sociale media. Op vrijdagavond komt er een algemene inloop. Tijdens deze inloop is iedereen welkom. Dit is te volgen via de socials op Facebook en Instagram.”

Coach en vertrouwenspersoon
De jongerenwerker is een coach en vertrouwenspersoon voor jongeren in hun eigen leefomgeving, die zelf midden tussen de jongeren staat. Jongerenwerker Fleur: “Vanuit het jongerenwerk kennen we Geertruidenberg. We weten welke jongeren extra ondersteuning verdienen. Met de jongeren die we nog niet kennen, zoeken we contact. Het jongerenwerk biedt jongeren kansen en ondersteunt hen om die te grijpen. Het jongerenwerk biedt de mogelijkheid om zich veilig te ontwikkelen tot zelfstandige mensen in hun eigen woonomgeving en in de samenleving. Het legt dwarsverbanden tussen verschillende milieus. Jongerenwerk verbindt jongeren met elkaar, verbindt groepen jongeren en verbindt jongeren (weer) met de samenleving waar dat nodig is. Onze boodschap? Zit je een keer niet lekker in je vel of heb je behoefte aan een luisterend oor? Weet dat het jongerenwerk er voor je is!”

Waarvoor kunnen jongeren terecht?
Het jongerenwerk Surplus is aanwezig op alle plekken waar jongeren zijn. Jongerenwerkers lopen bijvoorbeeld zogenaamde straatrondes en organiseren activiteiten. Ze geven voorlichting, advies en helpen jongeren op gang. Eén op één begeleiding is ook mogelijk. Daarnaast is er online jongerenwerk om jongeren nog beter te bereiken. Fleur: “We nemen jongeren serieus en zij kunnen hun verhaal altijd in vertrouwen bij ons kwijt. Ook kunnen we helpen met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld met het opstellen van een cv en motivatie voor een bijbaan, met onderzoeken welke opleiding geschikt is of voorlichting geven over verschillende onderwerpen waar jongeren zich mee bezighouden.”

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden? Vraag het jongerenwerk. Kom langs. Stuur een berichtje of bel! Fleur: 06 – 226 38 822, fleur.kepers@surplus.nl En volg het jongerenwerk op de socials.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen