Opening Speelotheek en ouder-kind ochtend Haagse Beemden

Geplaatst op 04 januari 2024


Op woensdag 10 januari 2024 is Speelotheek de Dobbelsteen officieel geopend.  Ouders en kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar waren van 09.30 tot 11.30 uur van harte welkom. Locatie is Buurthuis De Sleutel, Vlierenbroek 30 in Breda. De Speelotheek is voortaan iedere woensdagochtend open.

De ochtend stond in het teken van elkaar ontmoeten, samen spelen en speelgoed lenen. Onder het genot van een kopje koffie wisselden ouders op een laagdrempelige manier ervaringen met elkaar uit en stelden vragen aan een medewerker van het CJG die ook iedere woensdagochtend aanwezig zal zijn.

Verschillende soorten speelgoed
Een Speelotheek is een plek waar iedereen speelgoed kan lenen, vergelijkbaar met boeken uit de bibliotheek. Het doel is kinderen de kans te geven met verschillend speelgoed te spelen zonder dat ouders er veel geld aan kwijt zijn. Naast dat het minder geld kost dragen ouders ook bij aan een betere wereld. Het lenen van speelgoed is namelijk ontzettend duurzaam. Het speelgoed wordt immers niet weggegooid en kinderen krijgen de mogelijkheid om nieuw speelgoed te ontdekken.

Gebruik maken van de speelotheek
Per Speelotheek is het aanbod verschillend. Dit kan variëren van speelgoed voor buiten tot bordspellen en muziekinstrumenten. Voor alle leeftijden is er speelgoed te leen bij de Speelotheek. Bij de Speelotheek in de Haagse Beemden hoeven ouders geen lid te worden en dus ook geen abonnementskosten of een vergoeding te betalen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen