Ouderen van harte welkom in Huiskamer De Linde

Geplaatst op 28 juli 2022


In Etten-Leur startte Surplus in april jl. Huiskamer De Linde. De Huiskamer is een laagdrempelige en gezellige ontmoetingsplek voor ouderen om samen een kopje koffie te drinken, een leuke activiteit te ondernemen of samen een maaltijd te nuttigen.

Eline van Dongen, coördinator van de Huiskamers bij Surplus: “De Huiskamer is gevestigd in De Linde, het wijkgebouw aan de Wipakker 16 in Etten-Leur. Iedereen is welkom! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar huiskamer.ettenleur@surplus.nl of bel naar 06 – 103 102 61. U kunt dan kennismaken met een medewerker van Surplus om te zien of de Huiskamer iets voor u is.”

Feestelijke opening
Op 6 juli 2022 werd de Huiskamer op feestelijke wijze geopend door wethouder René Verwijmeren en een bezoekster van de Huiskamer. Samen hebben zij een lint doorgeknipt waarmee de Huiskamer officieel is geopend. Het was een gezellige aangelegenheid waar verschillende vrijwilligers en medewerkers van Surplus een uitgebreide en bovenal zelfgemaakte brunch verzorgde. “We hoopten hiermee nog meer mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden binnen de Huiskamer“, vertelt Eline.

Vijf dagen geopend
De Huiskamer is vijf dagen in de week geopend van 9.30 tot 15.30 uur. Er is plaats voor zo’n 10 tot 12 mensen die een hele dag, of incidenteel een deel van de dag willen verblijven. Tussen de middag is er de mogelijkheid om samen van een warme maaltijd te genieten. Deze wordt vers bereid in de keuken door de vrijwilligers van de Huiskamer. In de toekomst hoopt Surplus nog meer bezoekers en vrijwilligers te verwelkomen in de Huiskamer. “Nu maken 6 tot 8 personen gebruik van de Huiskamer en we zijn daarom nog op zoek naar ouderen die één of meerdere dagen willen komen. Het is erg gezellig, ouderen ontmoeten elkaar, drinken koffie, doen een spelletje en eten samen. Niets hoeft, veel is mogelijk”, aldus Linda Deckers, wijkwerker van Surplus.

Lage drempel
De gemeente Etten-Leur vindt het belangrijk dat er een plek is waar ouderen die zich bijvoorbeeld eenzaam voelen terecht kunnen, ook zonder Wmo-indicatie. Hierdoor is de drempel lager om gebruik te maken van de Huiskamer. In andere gemeentes zijn er al langer ‘Huiskamers’, hier wordt veel gebruik van gemaakt. Hierdoor is er hoop en vertrouwen dat ook van de Huiskamer in De Linde goed gebruik gemaakt zal worden.

Vrijwilligers zorgen voor warm welkom
De Huiskamer wordt gerund door Surplus. Vrijwillig medewerkers van Surplus zorgen samen met de bezoekers voor een warm welkom en leuke dag. Er is altijd een zorgmedewerker aanwezig. Deelnemers betalen een kleine eigen bijdrage afhankelijk van het aantal dagdelen dat men komt. Meer weten? Neem dan contact op met Linda Deckers.  

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Etten-Leur bij

Huiskamer De Linde

Wipakker 16, Etten-Leur

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen