Ouderen van harte welkom in Huiskamer De Linde

Geplaatst op 20 juni 2022


In Etten-Leur startte Surplus in april jl. de Huiskamer voor ouderen. Deze is gevestigd in De Linde, een wijkgebouw aan de Wipakker 16 in Etten-Leur. Het is een plek waar ouderen terecht kunnen voor een gezellige dag. Iedereen is welkom. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar huiskamer.ettenleur@surplus.nl of bel naar 06 – 103 102 61. In een intakegesprek wordt gekeken of de Huiskamer een passende oplossing is.

De Huiskamer is vijf dagen in de week geopend van 9.30 uur tot 15.30 uur. Er is plaats voor ongeveer 10 tot 12 mensen die een hele dag willen verblijven. Daarnaast is er ruimte voor mensen die incidenteel of een dagdeel willen komen. In de toekomst wil Surplus ook het eetpunt openen in de Huiskamer, hier kunnen meerdere mensen gebruik van maken. “Nu maken ongeveer 6 tot 8 personen gebruik van de Huiskamer en we zijn daarom nog op zoek naar ouderen die één of meerdere dagen willen komen. Het is erg gezellig, ouderen ontmoeten elkaar, drinken koffie, doen een spelletje en eten samen. Niets hoeft, veel is mogelijk”, aldus Linda Deckers, wijkwerker van Surplus.

Lage drempel
De gemeente Etten-Leur vindt het belangrijk dat er een plek is waar ouderen die zich bijvoorbeeld eenzaam voelen terecht kunnen, ook zonder Wmo-indicatie. Hierdoor is de drempel lager om gebruik te maken van de Huiskamer. In andere gemeentes zijn er al langer ‘Huiskamers’, hier wordt veel gebruik van gemaakt. Hierdoor is er vertrouwen dat ook van de Huiskamer in De Linde goed gebruik gemaakt zal worden.

Vrijwilligers zorgen voor een warm welkom
De Huiskamer wordt gerund door Surplus. Vrijwillig medewerkers van Surplus zorgen samen met de bezoekers voor een warm welkom en leuke dag. Er is altijd een zorgmedewerker aanwezig. Deelnemers betalen een kleine eigen bijdrage afhankelijk van het aantal dagdelen dat men komt.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen