Paasdecoratiesets voor 50 mantelzorgers Geertruidenberg

Geplaatst op 22 maart 2021 in Welzijn


Normaal gesproken organiseert het team Mantelzorg Geertruidenberg een leuke activiteit met Pasen. ‘Maar het loopt nu anders. Deze tijd vraagt om creatieve oplossingen’, zegt Petra de Kramer, consulent mantelzorg Surplus. ‘Daarom verloten we 50 Do It Yourself paasdecoratiesets onder de ingeschreven mantelzorgers in Geertruidenberg.’ Zij ontvingen een uitnodiging om mee te doen aan de verloting.

‘In december vond een soortgelijke actie plaats en daarop kregen we veel enthousiaste reacties. Het liefst hadden we natuurlijk alle mantelzorgers zo’n pakket gegeven, maar dat kan helaas niet. Daarom herhalen we nu deze actie maar dan rondom het thema Pasen. Het werkt als volgt. Wij verloten 50 paaspakketten en laten de desbetreffende mantelzorger weten wanneer ze hun Do It Yourself pakket, inclusief stappenplan, kunnen afhalen bij CreaAnoeska’, vertelt Petra de Kramer. Het pakket bestaat uit een combinatie van bloemen en paasdecoraties. In Geertruidenberg zijn zo’n 600 mantelzorgers ingeschreven bij Surplus. Aan de paasactie deden 140 mantelzorgers mee.

Mantelzorg Geertruidenberg

Mantelzorgers zorgen voor een familielid, buur of goede vriend vanwege bijvoorbeeld ziekte, (lichamelijke) beperking, verslaving of psychische problemen. Zij doen dit meestal voor langere tijd en onbetaald. Het team Mantelzorg Geertruidenberg ondersteunt mantelzorgers op verschillende manieren. Dat kan door het bieden van een luisterend oor en door het organiseren van diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. In sommige gevallen kan er een beroep gedaan worden op een vrijwilliger van Surplus die de zorg tijdelijk voor een deel kan over nemen. Hierdoor krijgt de mantelzorger even wat tijd om op te laden. Ook mantelzorger en behoefte aan ondersteuning? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen