Prachtige kunstwerken en blije gezichten tijdens activiteiten Dag van de Mantelzorg

Geplaatst op 18 november 2021


Mantelzorgers uit de gemeente Halderberge stonden de afgelopen week in de schijnwerpers. Op woensdag 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg, een dag om mantelzorgers extra aandacht te geven. Rondom deze dag waren diverse activiteiten georganiseerd om mantelzorgers te laten merken hoe ze gewaardeerd worden.

Tessa van Verseveld is mantelzorgconsulent in Halderberge: ‘Zeker in deze tijd met coronamaatregelen is ontspanning en lotgenotencontact van grote waarde voor mantelzorgers. Door deze activiteiten ervaren mantelzorgers dat ze gezien en gehoord worden en het is een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen. Dat het nu mogelijk was elkaar ook op een veilige manier fysiek te kunnen ontmoeten was erg fijn.’

Creatieve workshop

Op 8 en 9 november jl. deden in totaal 22 mantelzorgers mee aan een creatieve workshop. Zij maakten een prachtige bloem van klei. In het atelier van Anne van Oosterhout van ARTisjok gingen de mantelzorgers in drie groepen aan de slag. Er was keuze uit diverse ontwerpen om te maken met als centraal thema een bloem. Met een goede uitleg kon iedereen aan de slag en er waren tijdens de workshop lekkernijen voor een moment van ontspanning. Deelnemers waren verbaasd over hun eigen creatieve kunnen en gaven aan echt een fijne ochtend of middag te hebben: ‘Ik wist niet dat ik zoiets moois zelf kon maken!’ Over drie weken komen de groepen nogmaals bij elkaar om het eindresultaat te bewonderen.

Mantelzorgontbijt

Op 10 november jl. genoten 27 mantelzorgers van een ontbijt in Gastel Sfeer in Oud Gastel. Er was een uitgebreid ontbijtbuffet met broodjes en beleg en de mantelzorgers lieten het zich goed smaken. Ook was het gezellig aan de tafels, de deelnemers konden hun verhaal bij elkaar kwijt wat een gevoel van herkenning gaf. De mantelzorgconsulenten waren aanwezig om vragen te beantwoorden en praktische tips te geven. De reacties waren erg positief. ‘Het eten was heerlijk en fijn om zo een moment voor jezelf te hebben’, vertelde een mantelzorger na afloop.

Mantelzorgondersteuning Surplus

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Mantelzorgers die op de hoogte willen blijven van het aanbod van Surplus kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.mantelzorghalderberge.nl of contact opnemen via het telefoonnummer 0165 – 31 31 00.

Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg en behandeling. Meer weten? Klik hier voor de mogelijkheden. 

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen