Praten met ouderen over levensthema’s: oprechte en openhartige gesprekken

Geplaatst op 19 januari 2023


Tijdens de gesprekken van ‘In je Uppie’, georganiseerd door gemeente Etten-Leur en Surplus, gaan ouderen samen in gesprek over bepaalde onderwerpen. Dit zijn vaak onderwerpen waarover ze normaal niet zo snel praten, maar die er wel toe doen als je ouder wordt. Een gespreksleider vertelt over hoe deze gesprekken verlopen én wat ze opleveren. 

Ervaring In je Uppie!
In 2022 hebben er verschillende bijeenkomsten van In je Uppie plaatsgevonden. “Er is veel gepraat, geluisterd en er zijn mooie én moeilijke momenten gedeeld,” geeft één van de gespreksleiders aan. “De oprechte, openhartige gesprekken zorgden ook voor begrip en herkenning onderling. Een van de deelnemers gaf aan dat zij de bijeenkomst echt een feest vond. Dat is mooi om te horen.”

Nieuwe bijeenkomsten
In 2023 staan er weer een aantal nieuwe bijeenkomsten ingepland. Deze vinden plaats in wijkgebouw De Gong, Trompetlaan 42 in Etten-Leur. De bijeenkomsten starten om 14.00 uur en duren tot ongeveer 15.30 uur. Elke bijeenkomst heeft een ander thema:
Maandag 16 januari het thema ‘Herdenken’
Maandag 30 januari het thema ‘Veerkracht’
Donderdag 16 februari het thema ‘Liefde’
Donderdag 2 maart het thema ‘Familie’.

De inloop begint vanaf een kwartier voor het begin van de bijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan door te mailen naar leman.citak@surplus.nl of door te bellen naar 076 – 208 22 00 en te vragen naar Leman Citak. Ook wanneer men niet in de gelegenheid is geweest zich vooraf aan te melden, zijn zij welkom om binnen te lopen en deel te nemen aan een Up! gesprek.

Een tegen Eenzaamheid
De gespreksmethodiek ‘In je Uppie’ van UP! is een onderdeel van het programma Een tegen Eenzaamheid.UP! is een landelijke beweging die zowel live als onlineprogramma’s maakt rondom ouder worden, zingeving en empowerment om eenzaamheid bij ouderen (65+) te voorkomen of te doorbreken. UP! verzilvert hiermee de waarde van vergrijzing en biedt ouderen actief perspectief om van betekenis te kunnen zijn. Surplus past deze  gespreksmethodiek toe in Etten-Leur, Breda, Halderberge en Moerdijk. Kijk voor meer informatie op www.upinnederland.nl

Het goede gesprek komt tot stand in samenwerking met Surplus, gemeente Etten-Leur, Oranje Fonds, RCOAK, fonds Sluyterman van Loo en het dr. C.J. Vaillantfonds.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen