Repair Café Zundert 4 juni in teken van ‘De Week zonder Afval’

Geplaatst op 30 mei 2022


De afgelopen maanden vonden in het Pluspunt bij het Nonnekeshof in Zundert de eerste bijeenkomsten van het Repaircafé plaats. Milieu Centraal organiseert van 30 mei tot en met 5 juni de Week zonder Afval. Milieu Centraal helpt, met handige tips om afval te verminderen, challenges op weg naar afvalvrij en acties van partners die meedoen. Eén van die partners is het Repair Café Zundert. 

‘Op zaterdag 4 juni aanstaande is iedereen weer van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. En wat past nu beter bij de Week zonder Afval dan een bezoekje aan het Repair Café. Weggooien is zonde!’, aldus Kees, één van de vrijwilligers. ‘De afgelopen bijeenkomsten voerden deskundige vrijwilligers allerlei reparaties uit. Zo werden er diverse kledingstukken, zoals jassen, broeken en shirts gemaakt. Maar ook enkele kleine meubelstukken, zoals een klein tafeltje, een aantal stoelen en een onderstel van een hobbelpaard werden gerepareerd. Kantoorartikelen zoals een vergrootglas, een nietmachine en een rekenmachine kregen een tweede kans na gelukte reparaties. Ook een stofzuiger, een koffiezetapparaat, een rollator, een parasol en een mobiele telefoon werden door de aanwezige vrijwilligers gratis hersteld.’

Weggooien, mooi niet
Het motto van het Repair Café werd tijdens de eerste bijeenkomsten duidelijk eer aan gedaan. Het belangrijkste doel van het Repair Café is om allerhande spullen een tweede kans te geven en zo te voorkomen dat deze spullen onnodig vroegtijdig op de afvalberg terecht komen. Daarnaast kan het ook de nodige financiële besparingen opleveren.

Naast het verzorgen van reparaties kunnen de vrijwilligers behulpzaam zijn bij het zoeken en bestellen van onderdelen waarmee diverse apparaten eenvoudig kunnen worden gerepareerd.

Gezellige ontmoetingsplek
Ook blijkt het Repair Café een gezellige ontmoetingsplaats voor de inwoners van Zundert, want tijdens het wachten bestaat de mogelijkheid om samen te genieten van een bakje koffie in het Pluspunt bij het Nonnekeshof. Er is geen speciale doelgroep waarvoor het Repair Café hun werkzaamheden uitvoert. Alle inwoners van de gemeente Zundert zijn steeds van harte welkom op elke eerste zaterdag van de maand in het Pluspunt bij het Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan. Openingstijden zijn van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Ontstaan
Het Repair Café is op verzoek van de gemeente Zundert en met hulp en steun van Surplus in het leven geroepen. In de regio zijn verschillende Repair Cafés al diverse jaren succesvol in bedrijf. Het idee om ook in Zundert een Repair Café op te richten bestond  al wat langer, maar is door de coronapandemie noodgedwongen doorgeschoven. Nu heeft Surplus een aantal vrijwilligers bereid gevonden invulling te geven aan het Repair Café Zundert.

Het Repaircafé Zundert is aangesloten bij Repaircafé Nederland. Deze overkoepelende organisatie ondersteunt ook het Repaircafé in Zundert onder meer door het verstrekken van tips en trucs.

Iedere maand open
Het Repair Café gaat iedere eerste zaterdag van de maand open van 10.00 tot 14.00 uur. Dus op 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 10 september, 1 oktober, 5 november en 3 december. Locatie is Pluspunt Nonnekeshof, Nonnekeshof 5 in Zundert.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen