Repair Café Zundert timmert aan de weg

Geplaatst op 24 februari 2023


Het volgende Repair Café is op 4 maart aanstaande en iedereen is van harte welkom om spullen te laten repareren. In maart bestaat het Repair Café Zundert één jaar. Na een moeilijke aanloopperiode begint het Repair Café stukje bij stukje beter te lopen. Onlangs stelden de vrijwilligers tijdens een overleg vast dat zij redelijk tevreden zijn over hoe het gaat. Maar dat er zeker nog veel meer mogelijk is en dat het wenselijk is de horizon van het Repair Café verder te verbreden.

“Om dit te kunnen bereiken is eind vorig jaar onder meer een samenwerkingsverband met de vakgroep commerciële economie van Hogeschool Avans uit Breda aangegaan”, aldus vrijwilliger Kees Roovers. Een groep studenten deed onderzoek naar de naambekendheid van het Repair Café bij Zundertenaren in de leeftijd van 25 tot 45 jaar. Dus wie kent het Repair Café? Weten ze waarvoor ze terecht kunnen? Studenten gingen de straat op en spraken met Zundertenaren over het Repair Café. Eén op de drie ondervraagden gaf aan wel eens van het Repair Café te hebben gehoord, maar wisten vervolgens niet goed te vertellen wat het in hield.

Nieuwe ideeën
De studenten dachten mee in manieren om de naambekendheid te verbeteren. Eén van die verbeterpunten was het meer gebruik gaan maken van social media, zoals Facebook en Instagram. In een vervolgproject gaat een groep studenten het Repair Café Zundert helpen met het inrichten van deze social mediakanalen en/of een eigen website. Een tweede aanbeveling was om Repair Kids te gaan invoeren. Het project Repair Kids bestaat al op meerdere plaatsen in Nederland. Het idee achter Repair Kids is vanuit een school kinderen met hun ouders of grootouders kennis te laten maken met het gedachtengoed van het Repair Café. Dat het belangrijk is spullen een tweede kans te geven en zo het milieu niet onnodig te belasten met onnodig weggegooide spullen. Een klein werkgroepje bestaande uit vrijwilligers van het Repair Café Zundert gaat de mogelijkheden van Repair Kids in de gemeente Zundert onderzoeken en indien mogelijk invoeren.

Iedere eerste zaterdag van de maand
Het Repair Café is als vanouds iedere eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan. Iedereen is van harte welkom met kapotte huishoudelijke apparaten, haperende fietsen of te herstellen kleding. Kom gerust langs op zaterdag 4 maart. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Huiskamer Nonnekeshof

Nonnekeshof 5, Zundert

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen